presseticker

Skip to main content

Norges beste julepølse fra Akershus

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

NORGESMESTERE: Fra venstre: Allfinn Verket, Jan Arne Finsbråten og Rune Slaatten. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Det å få medalje betyr mye både for selvfølelsen og salget, sier Roy Simensen fra Smedstuen Gård. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Grovhakket julepølse fra Finsbråten er det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og også Akershus-bedriften Smedstuen Gård forsynte seg av medaljefatet.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Krevende pølse

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

Hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen forteller at dommerne var særdeles fornøyde med vinneren i pølseklassen, som var en grovhakket julepølse fra Finsbråten.

 

– Det var en klar vinner i klassen for julepølse i år. Det er nemlig ikke så lett å lage en grovhakket pølse, men det har Finsbråten fått til i aller høyeste grad. Den var både saftig, godt sammensatt og riktig krydret, sier Teigen.

 

– Det er alltid morsomt å vinne, og det å vinne to år på rad er jo ekstra morsomt, sier Jan Arne Finsbråten med et smil. På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak, smiler han bare enda bredere.

 

– Nei, det får du ikke greie på. Men gode råvarer, flinke folk og riktig krydder gir et veldig godt grunnlag, sier han, og konstaterer at nå er det bare å begynne å glede seg til jul.

 

I tillegg til norgesmestertittelen hentet Finsbråten også hjem to sølv for sin grove julemedister og sin julepølse.

 

Medaljedryss til Smedstuen Gård

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

En annen bedrift fra Akershus som hevdet seg sterkt under årets NM var Smedstuen Gård fra Nes. Bedriften tok med seg medaljer fra alle klasser. Med gull i pinnekjøtt, to sølv og to bronser i julepålegg, samt en bronse i klassen for julepølse, ble det til sammen seks medaljer på Smedstuen Gård.

 

– Vi fikk medalje for seks av sju produkter så det er vi veldig forøyde med. Gull er selvfølgelig ekstra gøy, men det å få medalje betyr mye både for selvfølelsen og salget, sier Roy Simensen fra Smedstuen Gård.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Akershus1_Finsbråten.jpg 20,75 kB (448x299)
Bilde - vedlegg til sak Akershus2_Smedstuen Gård.jpg 12,72 kB (2331x2336)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS