presseticker

Skip to main content

Norges beste julepålegg fra Buskerud

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

NORGESMESTERE: Øverst fra venstre: Toril Weggersen, Jon Gulbrandsen, Brede Gruer og Sverre Hatlestad. Nede fra venstre: Monika Haugen og Inger Lise Ruud. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Okserull fra Leiv Vidar Slakterforretning er det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og nok en gang hentet ringeriksbedriften hjem en norgesmestertittel.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Håndsydd okserull

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

Hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen forteller at dommerne var særdeles fornøyde med vinneren i påleggsklassen, som var en okserull fra Leiv Vidar Slakterforretning.

 

– Denne okserullen imponerte virkelig. Den var et rent håndverksarbeid. Det så ut som en syerske hadde sydd den sammen, og den hadde en perfekt smak og konsistens, skryter Teigen.

 

– Ja! Dette er utrolig moro, ropte Jon Gulbrandsen fra Leiv Vidar Slakterforretning da norgesmesteren i klassen for pålegg ble annonsert.

 

– Vi har aldri vunnet i NM i julemat tidligere, så dette er stort. Her ligger det utrolig mye hardt arbeid bak. Klassen var spesielt vanskelig å hevde seg i fordi arrangørene hadde slått sammen alle julepålegg i en klasse, sier Gulbrandsen, som berømmer sine kolleger fra Leiv Vidar Slakterforretning.

 

Premierte pølser

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

I tillegg til å hente hjem den gjeve norgesmestertittelen fikk Leiv Vidar Slakterforretning også et sølv for sin sylte. To sølv gikk også til Leiv Vidar som også holder til på Ringerike, de ble premiert for to av sine julepølser.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Buskerud_LVS1.jpg 21,44 kB (448x299)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS