presseticker

Skip to main content

Medaljedryss over julemat fra Sandefjord

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

Juryen har denne måneden smakt på over 170 kjøttprodukter. Flere Sandefjord-produsenter sikret seg i år medaljer i de ulike klassene. Foto: Henrik Arneberg

Oslo: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. Produsenter fra Sandefjord mottok i år fem medaljer i fire forskjellige klasser.

De 12 fagdommerne har i fellesskap kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.

 

I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer etter poengsum.

 

Fatland Sandefjord AS sikret seg dobbelt gull i klassen for ferdigkokt eller -stekt julemat. Sandefjordbedriften vant også bronsemedaljer i kategoriene julepålegg og sylte. I tillegg fikk en annen av byens produsenter, Pers Kjøkken AS, bronsemedalje i pinnekjøttklassen for sitt ferdigutvannede pinnekjøtt.

 

– Dette er medaljer som henger høyt og som det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

 

– Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, så dette er en jevn og hard konkurranse. Det skyldes ikke bare antallet, men snarere at flere produsenter holder høy standard. Her har Sandefjords kjøttprodusenter virkelig levert varene, sier Reksnes.

 

Sikrer gode produkter

Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et høyt nivå innenfor alle klassene.

 

Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser hun.
(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49

Årets julematvinnere:

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

Lokale vinnere Sandefjord:

 

Julemat ferdig stekt/kokt

Gull: Oksestek stekt 300 g (Slakteren) Fatland Sandefjord AS

Gull: Juleskinke kokt u/svor (Slakteren) Fatland Sandefjord AS

 

Julepålegg

Bronse: Okserull 100 g (Slakteren) Fatland Sandefjord AS

 

Sylte

Bronse: Sylte 100 g Slakteren Fatland Sandefjord AS

 

Pinnekjøtt

Bronse: Ferdig utvannet pinnekjøtt Pers Kjøkken AS, Sandefjord

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS