presseticker

Skip to main content

Medaljedryss over Hordaland i kjøtt-NM

  Publisert: 07.11.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Marianne Lundal Berge tok i mot premiene på vegne av familiebedriften. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Birger Hellesnes mottok premie på vegne av Riber & Søn. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: – Hordalendinger kan sitt kjøttfag! Det erklærte 13 fagdommere etter å ha smakt seg gjennom et hav av produkter i NM i kjøttprodukter. Totalt tok Hordaland hele 12 medaljer i de 11 klassene.

Fem Hordalands-bedrifter fikk edelt metall under premieutdelingen i NM i kjøttfag, som gikk av stabelen på Grand Hotel i Oslo torsdag. Den største medaljegrossisten ble Bønes Gårdsmat fra Bergen, som fikk gull for bacon, sølv for urøkt pinnekjøtt og for Bønes-korven, og bronse for røkt pinnekjøtt.

 

Også produsenten Johs. Lundal & Sønner utmerket seg i klassen Pinnekjøtt, og fikk gull for sitt urøkte pinnekjøtt, som for øvrig også fikk tittelen Årets urøkte pinnekjøtt. Produsenten fikk i tillegg sølv og bronse for sine andre produkter.

 

Medaljer ble det også på vossebedriftene Rieber & Søn Denja Voss og Voss Kjøttindustri. Rieber & Søn fikk gull for sin Vossafår, mens Voss kjøttindustri fikk to bronser for eldhusfår og villsausnacks. H.O. Grindheim fra Bergen var også med å forsvare Hordalands ære, med sine to bronser for bratwurst og krydret kalkunskinke i klassen pålegg.

 

Modige produsenter

Hele 460 produkter fra 44 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

 

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.

 

– Bare å glede seg

Nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

 

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

 

Hoveddommer Teigen forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt. – De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, mobil 91 35 93 82

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, kommunikasjonsansvarlig Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

 

 

Norgesmestere i kjøttprodukter 2008:

Norgesmester Pinnekjøtt: Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda, med sitt Røkt Pinnekjøtt

Norgesmester Pølse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Chilipølse

Norgesmester Pålegg: Pers kjøkken fra Sandefjord, med Håndlaget kokt skinke

Norgesmester Julepølse: Leiv Vidar Slakterforening fra Hønefoss, med sin Fin julepølse

Norgesmester spekepølse: Helgeroa Spekevarer fra Helgeroa, med sin Salami med parmesan

Norgesmester Kjøttkaker: A. Idsøe fra Stavanger, med sine Karbonader

Norgesmester Rull: Smedstuen Gård fra Dal, med sin Ribberull

Norgesmester Spekemat: Grilstad fra Trondheim, med sitt Stranda Fenalår (100g)

Norgesmester Sylte: Nortua BA fra Oslo, med sin Thulefjord Sylte

Norgesmester Ferdigmat: Hole Kjøtt fra Ålesund, med sin Italiensk lammeknoke og potetpuré m/trøffelolje

Norgesmester Kjøkkenklart: Finsbråten fra Eidsvoll, med sitt Bacon

Vinner Økologiklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Øko Lammepølse

Vinner Viltklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Hjortepaté

 

For flere resultater, se: http://www.kjottbransjen.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.11.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS