presseticker

Skip to main content

Julematmedaljer til Tromsø

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

Juryen har denne måneden smakt på over 170 kjøttprodukter. Kjøttprodusenter fra Trømsø sikret seg flere medaljer i forskjellige klasser. Foto: Henrik Arneberg

Oslo: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. Tre produsenter fra Tromsø tok medaljer i konkurransen.

De 12 fagdommerne har i fellesskap kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.

 

I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer.

 

H. Mydland fra Tromsø sikret seg både gull- og sølvmedalje i pinnekjøttklassen. Tromsø-produsenten mottok også bronse for sine håndstekte medisterkaker. I tillegg tok de lokale kjøttbedriftene Eide Handel AS og Ingebrigtsen Kjøtt AS sølvmedaljer i for sitt urøkte pinnekjøtt.

 

– Dette er medaljer det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). Han forteller om en jevn konkurranse og at særlig pinnekjøttklassen var jevn og hard i toppen.

 

– Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, så dette er en jevn og hard konkurranse. Det skyldes ikke bare antallet, men snarere at flere produsenter holder høy standard Her har kjøttprodusentene i Tromsø virkelig levert varene, sier Reksnes.

 

Sikrer gode produkter

Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et høyt nivå innenfor alle klassene.

 

Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser hun.
(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad, mobil 99 26 18 16

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49

Årets julematvinnere:

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

Lokale vinnere Tromsø:

 

Røkt pinnekjøtt
Gull: Røkt pinnekjøtt av lam H. Mydland AS, Tromsø

 

Urøkt pinnekjøtt:

Sølv: Naturtørket lokal pinnekjøtt Eide Handel as, Tromsø

Sølv: Pinnekjøtt av lam H. Mydland AS, Tromsø

Sølv: Pinnekjøtt urøkt Ingebrigtsen Kjøtt AS, Tromsø

 

Julesylte:

Bronse: Sylterull H. Mydland AS, Tromsø

 

Julepålegg:

Bronse: Lammerull H. Mydland AS, Tromsø

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker:Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

Lokale vinnere Tromsø:

Røkt pinnekjøtt
Gull: Røkt pinnekjøtt av lam H. Mydland AS, Tromsø

Urøkt pinnekjøtt:

Sølv: Naturtørket lokal pinnekjøtt Eide Handel as, Tromsø

Sølv: Pinnekjøtt av lam H. Mydland AS, Tromsø

Sølv: Pinnekjøtt urøkt Ingebrigtsen Kjøtt AS, Tromsø

Julesylte:

Bronse: Sylterull H. Mydland AS, Tromsø

Julepålegg:

Bronse: Lammerull H. Mydland AS, Tromsø

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS