presseticker

Skip to main content

Jubel for julemat fra Oppland

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

I år leverer vi om lag 100 kilo pinnekjøtt, så det er travle dager. Da er det ekstra moro å få bekreftet at kvaliteten er god, sier Raimo Heinonen fra Spis Hemsedal. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Pinnekjøtt fra Spis Hemsedal og Bjorli Fjellmat og sylte fra Fagernes Kjøtt er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Gull, sølv og bronse

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Pinnekjøttet fra Spis Hemsedal imponerte så mye at det lokket fram gullmedaljen fra dommernes lommer, mens Bjorli Fjellmat fra Lesjø fikk bronse for sitt pinnekjøtt. I klassen Julepålegg ble Fagernes Kjøtt fra Etnedal belønnet med sølvmedalje for sin sylte.

 

– Dette er andre gang vi tar gull på pinnekjøtt, så dette er morsomt. Vi er en liten bedrift i Hemsedal som er eid av et større selskap, så det er veldig gøy å bli lagt merke til. I år leverer vi om lag 100 kilo pinnekjøtt, og det er travle dager. Da er det ekstra moro å få bekreftet at kvaliteten er god, sier Raimo Heinonen fra Spis Hemsedal. Han har jobbet i bedriften siden 1987, og er i dag driftssjef.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Oppland_Spis Hemsedal.jpg 31,69 kB (299x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS