presseticker

Skip to main content

Jubel for julemat fra Møre og Romsdal

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

– Vi fikk to medaljer av to mulige, så det betyr vel at vi gjør veldig mye riktig sier Geir Johansen fra Stranda Spekemat. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Pinnekjøtt, vossakorv og sylte fra Møre og Romsdal er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og fylkets produsenter fikk til sammen hele sju medaljer.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Gull, sølv og bronse

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

I klassen for pinnekjøtt gjorde bedriftene fra Møre og Romsdal det svært godt i år. Både Stranda Spekemat og Vågen Gård ble tildelt gull for sine produkter, i tillegg fikk Ole Ringdal og Stranda Spekemat henholdsvis sølv- og bronsemedaljer i samme klassen. Ole Ringdal hentet også hjem to bronse for sin urøykte pølse og sin sylte.

 

– Vi var ikke langt bak norgesmestrene og det er jo alltid litt bittert å bli slått på målstreken, men vi er godt fornøyde med innsatsen likevel. Vi fikk to medaljer av to mulige, så det betyr vel at vi gjør veldig mye riktig, sier Geir Johansen fra Stranda Spekemat.

 

I klassen for julepølse ble Spis Mørekjøtt belønnet med gull for sin vossakorv.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Møre og Romsdal_Stranda.jpg 26,96 kB (321x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS