presseticker

Skip to main content

Jubel for julemat fra Hordaland

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Rune Bønes fra Bønes Gårdsmat er svært stolt over å hente hjem medalje nok et år for sitt pinnekjøtt. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Pinnekjøtt, julepølse og hodesylte fra Hordaland er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og hordalendingene hentet hjem hele sju medaljer.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Pinnekjøttmestere

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Den aller største vinneren fra Hordaland var Bønes Gårdsmat fra Bergen, som tok med seg både en gullmedalje og en sølvmedalje i klassen for pinnekjøtt. I tillegg fikk bedriften en bronse i påleggsklassen for sin hodesylte. Voss Kjøttindustri og Lundal & Sønner ble begge premiert med sølv i klassen for pinnekjøtt, mens Harding Lam fikk bronse i samme klassen. I klassen for julepølse fikk Meny Oasen Bergen bronse.

 

– Vi fikk medalje for pinnekjøttet vårt også i fjor, så da er det ekstra morsomt å vise at vi klarer å holde kvaliteten over tid, sier Rune Bønes.

 

Bønes startet bedriften Bønes Gårdsmat alene for tre år siden og har i dag fire ansatte. Mediedekning om fjorårets suksessrike pinnekjøtt, har gjort at lageret allerede er tømt for årets pinnekjøtt.

 

– Det er klart det er synd å være utsolgt allerede. Neste år får vi lage enda mer, spesielt nå som vi fikk gull i år også, sier Bønes.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Hordaland_Bønes.jpg 28,74 kB (2336x3504)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS