presseticker

Skip to main content

Jubel for julemat fra Hedmark

  Publisert: 22.11.2006 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Mari Nicolaisen og Trond Pettersen fra Spis Brumunddal, tok i mot bedriftens fem medaljer. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: Julepølse og sylte fra Brumunddal er noe av det aller gjeveste du kan få servert på juletallerken i år. Vinnerne av NM i juleprodukter 2006 er nå kåret, og hedmarksbedriften Spis Brumunddal fikk hele fem medaljer.

Onsdag 22. november ble det klart hvem som lager Norges beste juleprodukter. Kjøttbransjens Landsforbund arrangerte mesterskapet i samarbeid med Opplysningskontoret for kjøtt, og det ble kåret vinnere i tre ulike klasser.

 

Fire bronse

De tre klassene det ble kjempet i var Pinnekjøtt, Julepølse og Julepålegg. Produktene ble bedømt etter kriteriene smak og lukt, tekstur og konsistens og utseende og farge.

 

I Norgesmesterskapet deles det ut både gull-, sølv- og bronsemedaljer, avhengig av poengsum. Men bare den aller beste i hver klasse kan smykke seg med norgesmestertittelen. 39 poeng eller mer gir gull, over 37 poeng gir sølv, mens du trenger 35 poeng for å få bronse.

 

Spis Brumunddal var den eneste bedriften fra Hedmark som klarte medalje under årets NM. Til gjengjeld hentet de hjem et sølv og hele fire bronser. Sølvet fikk Spis Brumunddal for sin herregårdsjulepølse, og bronsene fikk de for andre julepølser samt to julesylter.

 

– Dette gikk overraskende bra, sier en fornøyd Mari Nicolaisen fra Spis Brumunddal, som sammen med Trond Pettersen tok i mot bedriftens medaljer.

 

– Fem av seks mulige medaljer er stort for en liten bedrift som oss. Dette skal markeres, lover Pettersen. Han forteller at bedriften tok til seg dommerens kommentarer fra fjoråret, og derfor stilte med store forventninger i år.

 

– Neste år går vi for gull, sier Pettersen med et smil.

 

Krevende mesterskap

– Juleproduktenes NM er alltid veldig spennende, og det krever ekstra mye av produsentene å være på topp med produkter som de bare lager én gang i året. Våre fagdommere har gjort en stor innsats for at alle skal ha mulighet til å servere den perfekte julepølsen på julekvelden og det beste pinnekjøttet på nyttårsaften, sier en fornøyd Bjørn-Ole Juul-Hansen fra Kjøttbransjens Landsforbund.

Også hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen var svært fornøyd med årets NM.

 

– Alle produktene som får medalje er selvsagt veldig, veldig gode, sier Teigen, som mener nivået på særlig pinnekjøtt og julepålegg var svært høyt i år. Hele sju ulike pinnekjøttvarianter fikk gullmedalje, mens to produkter i hver av de resterende klassene heretter kan smykke seg med gullmedalje.

 

Kontaktpersoner:

Assisterende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 91 35 93 82

* Informasjonsansvarlig Kristin Stormo, Kjøttbransjens Landsforbund, mob. 48 15 51 34

* Informasjonsleder Thomas Tangen, Opplysningskontoret for kjøtt, mob. 93 05 35 55.

 

 

Norgesmestere i Kjøttprodukter 2006, julemat:

- Pinnekjøtt: Pers Kjøkken, Vestfold.

- Julepølse: Finsbråten, Akershus

- Julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning, Buskerud

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Hedmark_Spis Brumunddal.jpg 28,58 kB (448x299)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.11.2006 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS