presseticker

Skip to main content

Ingen fra Finnmark til kjøtt-NM

  Publisert: 28.09.2010 07:00 - av  Guro Sollien Eriksrud

NM-OPPVARMING: Både smak, konsistens og utseende skal sitte for produktene som går for NM-gull i kjøttprodukter. Spekemat er blant disiplinene det konkurreres i. Foto: Tore H. Røyneland

NM-OPPVARMING: Både smak, konsistens og utseende skal sitte for produktene som går for NM-gull i kjøttprodukter. Spekemat er blant disiplinene det konkurreres i. Foto: Tore H. Røyneland

VIKTIG DOMMERRESPONS: – Det har hendt at full slakt ett år har gitt medalje året etter, sier NM-general Hulda Tronstad Nydal. Foto: KLF

Over 400 produkter har trent opp muskler i smak og konsistens før NM i kjøttprodukter. Ingen av dem kommer fra Finnmark.

I alt 52 bedrifter fra 16 fylker har meldt på over 400 produkter til medaljekamp i kjøtt-NM. Bare Nordland, Finnmark og Telemark står uten kandidater på startstreken når kjøttbransjen møtes til kamp og fest.

 

– Vi har mange gode kjøttbedrifter i Norge, og vi vet at de også finnes i Finnmark. Gjennom konkurranse blir de enda bedre, sier Anne Mari Halsan, direktør i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK). OEK arrangerer norgesmesterskapet sammen med Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

 

– Bra for forbrukerne

Er du blant dem som kjøper den samme pakken med kokt skinke og grillpølser hver gang du er i butikken? Kjøtt-NM skal også inspirere forbrukerne til å gå for gull under neste handletur. 14. oktober deles det ut medaljer til de beste produktene i klassene pølse, pålegg, spekemat, kjøttkaker, posteier, kjøkkenklart og ferdigmat.

 

– Blant konkurrentene finner vi alt fra små kjøttforretninger til store industrikonsern, forteller Hulda Tronstad Nydal, kommunikasjons- og organisasjonssjef i KLF.

 

Nyttige tilbakemeldinger

Alle kjøttproduktene blir bedømt av fire panel med fagdommere. De vurderer både hvordan produktet smaker og hvordan arbeidet er utført.

 

Alle de deltakende bedriftene får skriftlige tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Dommerne er nådeløse mot dem som serverer smakløse produkter med slapp konsistens.

 

– Da gjelder det å notere seg responsen, justere oppskriften og komme tilbake for revansje neste år. Det har hendt at full slakt ett år har gitt medalje året etter, forteller Nydal.

 

Kontaktperson:

* Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 992 61 816

 

 

FAKTABOKSER:

NM-klasser 2010

* Pølse

* Pålegg

* Spekemat

* Kjøttkaker

* Posteier

* Kjøkkenklart

* Ferdigmat

 

Hederspriser

* Økologisk

* Småskala

* Nøkkelhullsmerket

* Vilt

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 28.09.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS