Hønefoss – Norges beste på julemat
Mens Leiv Vidar har laget årets beste julepølse, har Leiv Vidar Slakterforretning laget årets beste julepålegg.
De 12 fagdommerne har kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.
I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer.
Leiv Vidar Slakterforretning AS fra Hønefoss sikret seg en av kjøttbransjens gjeveste priser. I kategorien Årets julepålegg stakk slakterforretningen av med førsteplassen for sin håndsydde ribberull.
Leiv Vidars urøkte julepølse fikk en tredelt førsteplass i konkurransen om Årets julepølse.
– Dette er priser som henger høyt og som det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).
Han forteller at produsentene fra Hønefoss også i år utmerket seg i konkurransen om den beste julematen. – Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen tidligere, så konkurransen var hard og jevn. Det skyldes ikke bare antallet, men at flere produkter holder høy standard. Her har de levert varene, sier Reksnes.
Sikrer gode produkter
Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et utrolig høyt nivå innenfor alle klassene.
Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser hun.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16
* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49
Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt
Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate
Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke
Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker
Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull
Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse
Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse
Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv
Lokale vinnere Hønefoss:
Årets julepålegg: Håndsydd ribberull Leiv Vidar Slakterforretning AS, Hønefoss
Årets julepølse: Fin julepølse Leiv Vidar AS, Hønefoss
Julepålegg:
Bronse: Håndsydd fleskerull Leiv Vidar Slakterforretning AS, Hønefoss
Julemat ferdig stekt/kokt
Sølv: Langtidsstekt ribbe Leiv Vidar Slakterforretning AS, Hønefoss