presseticker

Skip to main content

Hamar vant årets julepølse

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

Norges beste innmatpølse: Representant fra Arne Børresen AS viser stolt frem prisen for Årets innmatpølse. Prisen ble delt ut av dommer Jack A. Nielsen (venstre). Foto: Henrik Arneberg

Oslo: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. Bedriften Arne Børrensen fra Hamar vant i år prisen for Norges beste julepølse.

12 fagdommerne har i fellesskap kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.

 

I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer.

 

Arne Børresen AS sikret seg årets gjeveste pølsepris for sin innmatpølse i kategorien Annen pølse til jul. Hamarprodusenten tronet imidlertid ikke alene øverst på seierspallen. I pølsekategorien var det nemlig så mange sterke kandidater at hele tre produsenter endte opp med å få prisen for Årets julepølse.

 

– Vi klarte rett og slett ikke kåre én vinner. Derfor ble det tre førsteplasser, i tre ulike pølsevarianter, blant annet innmatpølsa til Arne Børresen AS, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). Hamar-produsenten mottok også en sølvmedalje for sine håndstekte medisterkaker.

 

Reksnes forteller at utmerkelsen henger svært høyt og at det ligger mye prestisje i å vinne. – Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser han.

 

Kjøttbedriften fra Hamar markerte seg i år godt i konkurransen om den beste julematen. – Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, så dette har virkelig vært en hard konkurranse. Det skyldes ikke først og fremst antallet, men snarere at flere produkter holder høy standard. Her har Arne Børresen AS levert varene, sier Reksnes.

 

Sikrer gode produkter

Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et høyt nivå innenfor alle klassene.

 

Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser hun.
(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49

Årets julematvinnere:

Årets julematvinnere:

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

Lokale medaljer:

Årets julepølse, Annen pølse til jul Arne Børresen AS, Hamar

 

Medisterkaker

Sølv: Håndstekte medisterkaker Arne Børresen AS, Hamar

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS