presseticker

Skip to main content

Gulldryss over Oppland i kjøtt-NM

  Publisert: 07.11.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

– De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen. Foto: Tale B. Jordbakke/Pressenytt

Oslo: – Opplendinger kan sitt kjøttfag! Det erklærte 13 fagdommere etter å ha smakt seg gjennom et hav av produkter i NM i kjøttprodukter. Totalt tok Oppland hele 7 medaljer i de 11 klassene.

Fem Opplands-bedrifter fikk edelt metall under premieutdelingen i NM i kjøttfag, som gikk av stabelen på Grand Hotel i Oslo torsdag. Toten kjøtt fra Vestre Toten ble tildelt gullmedalje samt tittelen Årets Kjøttkake for sine medisterkaker, mens produsenten Skjåkmat fra Skeid Kro på Skjåk Turistheim fikk gull for sin Skjåkpølse og sølv for sine medisterkaker.

 

Bjorli Fjellmat fra Lesjø fikk også det aller gjeveste metallet, det for produktet Grov kokt Bjorlimorr, mens Brandbu Pølsemakeri fra Gran fikk bronse for speket dyrekjøtt.

For første gang var også kylling- og kalkunprodukter påmeldt til Norgesmesterskapet, og Gjøvik-produsenten Den Stolte Hane fikk gull for sin løvtynne kalkunfilet i klassen for pålegg, samt bronse for sine kjøttkaker av kylling.

 

Modige produsenter

Hele 460 produkter fra 53 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

 

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.

 

– Bare å glede seg

Nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

 

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

 

Hoveddommer Teigen forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt. – De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, mobil 91 35 93 82

* Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, kommunikasjonsansvarlig Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

 

 

Norgesmestere i kjøttprodukter 2008:

Norgesmester Pinnekjøtt: Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda, med sitt Røkt Pinnekjøtt

Norgesmester Pølse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Chilipølse

Norgesmester Pålegg: Pers kjøkken fra Sandefjord, med Håndlaget kokt skinke

Norgesmester Julepølse: Leiv Vidar Slakterforening fra Hønefoss, med sin Fin julepølse

Norgesmester spekepølse: Helgeroa Spekevarer fra Helgeroa, med sin Salami med parmesan

Norgesmester Kjøttkaker: A. Idsøe fra Stavanger, med sine Karbonader

Norgesmester Rull: Smedstuen Gård fra Dal, med sin Ribberull

Norgesmester Spekemat: Grilstad fra Trondheim, med sitt Stranda Fenalår (100g)

Norgesmester Sylte: Nortua BA fra Oslo, med sin Thulefjord Sylte

Norgesmester Ferdigmat: Hole Kjøtt fra Ålesund, med sin Italiensk lammeknoke og potetpuré m/trøffelolje

Norgesmester Kjøkkenklart: Finsbråten fra Eidsvoll, med sitt Bacon

Vinner Økologiklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Øko Lammepølse

Vinner Viltklasse: Jens Eide fra Lillesand, med sin Hjortepaté

 

For flere resultater, se: http://www.kjottbransjen.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak NM juleprodukter_hoved.jpg 27,65 kB (299x448)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.11.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS