presseticker

Skip to main content

Grilljenter forsvarer NM-gull

  Publisert: 02.06.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene i norgesmesterskapet i grilling. Foto: Pressenytt

Oslo: Det spares ikke på kullet når norgesmesterskapet i grilling går av stabelen i Oslo lørdag 7. juni. Fra Møre og Romsdal deltar fjorårets NM-vinnere, Grillmore Girls.

Det årlige norgesmesterskapet i grilling har med tiden blitt en folkefest av de sjeldne. Og det ser ikke ut til at årets arrangement vil bli noe dårligere. Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene.

 

– I år er det rett og slett helt fullt. Vi har 32 påmeldte lag, og har ikke plass til flere. Med deltagere, dommere og et sultent publikum kommer vi til å fylle Aker Brygge helt til randen, sier en entusiastisk arrangør, Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

 

Forsvarer grillgull

Gleden var stor under fjorårets mesterskap, da Grillmore Girls fra Ålesund ble ropt opp på pallen. Førstkommende lørdag er jentene klare til å forsvare NM-tittelen.

– Fjorårets førstepremie var tur til Memphis og deltakelse i grill-VM. Vi har faktisk akkurat kommet hjem fra USA, og nå er vi veldig inspirert til å grille i NM, sier den ene av de to i Grillmore Girls, Katrine Lorgen.

 

VM-deltakelsen har gjort at forberedelsene til NM har kommet litt i annen rekke, men laget ligger nå i hardtrening før helgens mesterskap. – Det er nok mange som ønsker å slå oss i år, men vi har noen ess i ermet, sier Lorgen hemmelighetsfullt.

 

Hun forsvarer NM-tittelen sammen med lagvenninne Laila Hole, og begge jobber til daglig ved Hole Kjøtt i Ålesund. Lorgen vil ikke røpe hva laget skal imponere dommerne med førstkommende lørdag. – Vi prøver og feiler, og lager noe vi synes smaker godt selv, og så får vi bare håpe og tro at dommerne er enige med oss, sier grilljenta spent.

 

Øver vinteren gjennom

Til start i mesterskapet stiller amatører side om side med grillere fra matbransjen.

 

– Oppmerksomheten rundt NM har blitt så stor at deltakere begynner å mase om påmelding mange måneder i forveien – og vi hører om lag som øver vinteren igjennom. Men det aller morsomste er at vi har deltakere innenfor alt fra bilmekanikere og reklamefolk, til folk som jobber med kjøtt til daglig. Men det at man er i matbransjen betyr nødvendigvis ikke at man kan grille. Akkurat som man ikke automatisk er god til å kjøre Formel 1 selv om man er bilmekaniker, sier Teigen.

 

Han legger til at også i år vil det bli massevis av smaksprøver til publikum, samt grillkurs med tips og triks for hobbygrillere.

 

Får egen burger på McDonald’s

Som vanlig står slaget om de gylne grillklypene i fire hete klasser. Årets klasser er Grilltallerken, Spareribs, ”Secret basket” og Beste Burger, og dessuten er det en tilleggsklasse for beste grillsaus. Teigen forteller at vinnerne i to av klassene kan vente seg en premie utenom det vanlige.

 

– Det laget som stikker av med seieren i klassen Beste Burger får vist fram sine grillferdigheter overfor hele det norske folk. Det er nemlig inngått avtale med McDonald’s om at den beste hamburgeren fra konkurransen skal lages og selges på alle restauranter i Norge til høsten. Så dette er en klasse jeg tror mange ville likt å vinne, sier Teigen.

 

Og det er ikke bare burgervinnerne som blir eksponert for det ganske land. Vinnerne av grillsauskonkurransen vil nemlig pryde coveret på cd-en ”Grillsommer 2008”, som gis ut av Universal Music. Og de lagene som ikke får til det helt store over glørne i år, vil likevel få muligheten til å hente heder og ære:

 

– I likhet med i fjor, vil Aker Brygge dele ut en egen pris til det triveligste og ryddigste laget. Så her bør jo alle ha en sjanse, selv om det skulle skorte på grillferdigheter, mener Teigen.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Grillmore girls, Laila Hole, mobil 900 93 263 og Katrine Lorgen, mobil 41 21 69 50

* Opplysningskontoret for kjøtt, fagkonsulent Bjørn Tore Teigen, tlf: 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52

* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak grillbilde 1.jpg 851,40 kB (1063x856)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.06.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS