presseticker

Skip to main content

Grillgutter fra Sør-Trøndelag sultne på NM-seier

  Publisert: 02.06.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene i norgesmesterskapet i grilling. Foto: Pressenytt

Oslo: Det spares ikke på kullet når norgesmesterskapet i grilling går av stabelen i Oslo lørdag 7. juni. Fra Sør-Trøndelag stiller hele tre lag ved grillene.

Det årlige norgesmesterskapet i grilling har med tiden blitt en folkefest av de sjeldne. Og det ser ikke ut til at årets arrangement vil bli noe dårligere. Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene.

 

– I år er det rett og slett helt fullt. Vi har 32 påmeldte lag, og har ikke plass til flere. Med deltagere, dommere og et sultent publikum kommer vi til å fylle Aker Brygge helt til randen, sier en entusiastisk arrangør, Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

 

Går for grillgull

Mens lagene Pølsemakerlauget ”Stoltheten” og Veteranan tidligere har deltatt på NM i grilling, er laget The Apprentice nye av året. Og som navnet røper er det lærlinger som nå tar opp klypene til kamp mot sine læremestere.

 

– Både jeg og Markus Johnsen er lærlinger under gutta i Pølsemakerlauget ”Stoltheten”, så i dette oppgjøret ligger det en del prestisje, sier Thomas Rønning.

 

Han forteller at det unge laget har store forhåpninger, men at han ikke tror stemningen blir bare god om de slår sine mestere. – Nei, da tror jeg det er en fare for at vi må gå hjem – vi deler nemlig buss. Det blir i alle fall ikke god stemning på jobben, mener Rønning.

 

Han har planen klar for hvordan de skal klare å slå den eldre garde. – Vi skal rett og slett grille bedre, lage den beste maten og vinne. Særlig har jeg stor tro på burgeren, røper Rønning.

 

Øver vinteren gjennom

Til start i mesterskapet stiller amatører side om side med grillere fra matbransjen.

 

– Oppmerksomheten rundt NM har blitt så stor at deltakere begynner å mase om påmelding mange måneder i forveien – og vi hører om lag som øver vinteren igjennom. Men det aller morsomste er at vi har deltakere innenfor alt fra bilmekanikere og reklamefolk, til folk som jobber med kjøtt til daglig. Men det at man er i matbransjen betyr nødvendigvis ikke at man kan grille. Akkurat som man ikke automatisk er god til å kjøre Formel 1 selv om man er bilmekaniker, sier Teigen.

 

Han legger til at også i år vil det bli massevis av smaksprøver til publikum, samt grillkurs med tips og triks for hobbygrillere.

 

Får egen burger på McDonald’s

Som vanlig står slaget om de gylne grillklypene i fire hete klasser. Årets klasser er Grilltallerken, Spareribs, ”Secret basket” og Beste Burger, og dessuten er det en tilleggsklasse for beste grillsaus. Teigen forteller at vinnerne i to av klassene kan vente seg en premie utenom det vanlige.

 

– Det laget som stikker av med seieren i klassen Beste Burger får vist fram sine grillferdigheter overfor hele det norske folk. Det er nemlig inngått avtale med McDonald’s om at den beste hamburgeren fra konkurransen skal lages og selges på alle restauranter i Norge til høsten. Så dette er en klasse jeg tror mange ville likt å vinne, sier Teigen.

 

Og det er ikke bare burgervinnerne som blir eksponert for det ganske land. Vinnerne av grillsauskonkurransen vil nemlig pryde coveret på cd-en ”Grillsommer 2008”, som gis ut av Universal Music. Og de lagene som ikke får til det helt store over glørne i år, vil likevel få muligheten til å hente heder og ære:

 

– I likhet med i fjor, vil Aker Brygge dele ut en egen pris til det triveligste og ryddigste laget. Så her bør jo alle ha en sjanse, selv om det skulle skorte på grillferdigheter, mener Teigen.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* The Apprentice, Thomas Rønning, mobil 41 45 44 46

* Pøsermakerlauget “Stoltheten”, Jørgen Sæther, mobil 92 42 75 32

* Veteranan, Bjørn-Erik Sørensen, 90 16 02 94

* Opplysningskontoret for kjøtt, fagkonsulent Bjørn Tore Teigen, tlf: 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52

* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak grillbilde 1.jpg 851,40 kB (1063x856)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.06.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS