presseticker

Skip to main content

Grillgull til Ytre Enebakk, Bjørndal og Stokmarknes

  Publisert: 04.06.2011 18:13 - av  Guro Sollien Eriksrud

VINNERKJØTTET: Dette kjøttet holdt helt til topps i klassen Storfe mørbrad. Foto: Johnny Syversen

GULLGRILLERE: Rune Maylove Moltzau griller 50-60 ganger på et i løpet av få måneder gjennom jobben i Nortura og i andres bryllup og konfirmasjon. Han er derfor ikke like ivrig når kona foreslår å grille, men under NM i grilling i går viste han hva han er god for sammen med datteren Amalie Elise Moltzau (13), nevøen Hans Christian Moltzau og Steve Westerby. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Over varm røyk under stekende sol møttes landets ivrigste grillere til NM i grilling i dag. Lagspillere fra Ytre Enebakk, Stokmarknes og Bjørndal samarbeidet så godt at de kunne ta med gull hjem.

Sola stekte og grillrøyken lå som et teppe over Sofienbergparken i dag. Det sjeldent publikumsvennlige norgesmesterskapet i grilling besto av mange smaksprøver, musikk og sosial sommerstemning. Nord og Sør BBQ Team, bestående av medlemmer fra Ytre Enebakk, Bjørndal og Stokmarknes, vant gull i favorittklassen storfe mørbrad og kunne ta med seg en fin fjerdeplass totalt.

– Vi skar av mørbradfileten og har stekt den i tre timer ved 80-100 grader. Denne hadde vi veldig stor tro på, sier lagleder Rune Maylove Moltzau.

Sammen med lagkameratene Hans Christian Moltzau, Amalie Elise Moltzau (13) og Steve Westerby var han storfornøyd med dagen og innsatsen. Rune og nevøen Hans Christian er fast inventar på laget og deltok i år for henholdsvis 7. og 5. gang. De har flere meritter å vise til. – Vi er her for å ha det gøy – bare vi vinner, flirer Hans Christian.

 

Imponerte folk og fag

Grill-NM ble arrangert for 7. gang i år. – Vi er veldig imponert over lagene. Nivået var høyt i teten, sier arrangør Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Øverst av alle grillerne tronet Team BarbieQ fra Oslo.

– Vi klarte det! Barbie er tilbake, jublet lagleder Jan Ivar Nykvist mens champisen sildret ned fra håret.

 

Nykvist hadde på forhånd lovet at de skulle satse hardt for å skille seg ut – og det klarte de. På sølv- og bronsjeplass fant vi Krosby Burningteam og Sviddmat.no – også de fra Oslo.

 

I underkant av 90 grillelskere fordelt på 14 lag feiret og konkurrerte, lo og svettet over grillene. Til bestemte tidsfrister løp de over plassen for å levere maten til dommerne.

 

– Mmm, denne sausen var god, mumlet smaksdommerne i hvite frakker i kor, satte brillene på nesen og fylte inn i skjemaet sitt. – Dette kunne jeg gjerne hatt til middag – med en god rødvin til. Mørt og fint, godt avstemt, fortsetter dommer og pølsemakermester Marie Steinslien om rett nummer 14.

 

Et stykke bortenfor sitter spente folkedommere. De har vært rundt hos de ulike lagene og fått noen tips. Nå får de første rett servert – og selv plastkniven sklir fint igjennom kjøttet. – Det er et godt tegn. Den var mør og fin, sier Craig Jøntvedt.

 

Vinnerlaget Team BarbieQ imponerte både folkejuryen og fagjuryen. Det gjorde også mange av de andre lagene. – Det har vært mye kreativ bruk av ingredienser og råvarer. Her har det også vært mye matglede, sier hoveddommer Trine Thorkildsen, som er særlig fornøyd med at lagene har vist at sunn mat ikke trenger å være kjedelig.

 

Med barbie på laget

De entusiastiske grillerne på Team BarbieQ klarte tydeligvis også å innfri kravet om å levere sunn mat, og viste tidlig i konkurransen at de var sultne på gull. Etter kåringen av tre klassevinnere og triveligste stand, ble det klart at Sviddmat.no, fjorårets vinner, måtte gi fra seg pokalen. – Vi er veldig fornøyde med det vi har levert. Den største utfordringen i år var å sørge for sunn mat i tillegg til at det skal være godt, sier en stolt Nykvist.

 

Også Andreas Gulhav Hansen fra Sviddmat.no jublet i champagne, selv om han og laget måtte gi fra seg pokalen fra i fjor. – Dette er en suksess. Grille kan vi, sier han.

Også vinnernes stand, dekorert med barbieeffekter, gjorde seg bemerket.

– Vi har tatt den helt ut. Dette skal være sosialt og gøy, sa Nykvist før gullfeiringen startet.

(Pressenytt)

 

 

 

 

Bildetekster:

VINNERKJØTTET: Dette kjøttet holdt helt til topps i klassen Storfe mørbrad. Foto: Johnny Syversen

 

GULLGRILLERE: Rune Maylove Moltzau griller 50-60 ganger på et i løpet av få måneder gjennom jobben i Nortura og i andres bryllup og konfirmasjon. Han er derfor ikke like ivrig når kona foreslår å grille, men under NM i grilling i går viste han hva han er god for sammen med datteren Amalie Elise Moltzau (13), nevøen Hans Christian Moltzau og Steve Westerby. Foto: Johnny Syversen

 

GULLCHAMPIS: Vinnerne av NM i grilling, Team BarbieQ, fikk seg en god dusj champis fra fjorårts vinnere, Sviddmat.no. Lagleder Jan Ivar Nykvist med pokalen. Foto: Johnny Syversen

 

LØPER I MÅL: Team BarbieQ på vei mot en av sine mange vellykkede innleveringer til dommerne. Foto: Johnny Syversen.

 

 

Kontaktpersoner:

  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.
  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
  • Nord og Sør BBQ Team, Rune Maylove Moltzau, mobil 93 62 06 00.

 

Resultater Grill-NM 2011:

Norges beste grillere

  1. Team BarbieQ (323,29 poeng)
  2. Krosby Burningteam (303,23 poeng)
  3. Sviddmat.no

 

Klassevinner, kyllingfilet

  1. Team BarbieQ
  2. Sviddmat.no
  3. Grill Invaders

 

Klassevinner, storfe mørbrad

  1. Nord og Sør BBQ Team
  2. Team BarbieQ
  3. Krosby Burningteam

 

Klassevinner, svin ytrefilet

  1. Team BarbieQ
  2. Krosby Burningteam
  3. Ja, kjære

 

Åpen klasse

  1. Krosby Burningteam
  2. Team BarbieQ
  3. Grill Invaders

 

Beste stand

  1. Krosby Burningteam
  2. Team BarbieQ
  3. Nord og Sør BBQ Team

 

 

Nord og Sør BBQ Team

  • Besto i år av Rune Maylove Moltzau, Amalie Elise Moltzau (13), Hans Christian Moltzau og Steve Westerby.
  • Klassevinnere mørbrad
  • Vant i 2009 kategorien grilltallerken og i 2010 kategoriene grilltallerken og lammelår. Rune har vunnet én kategori i 2004 og to kategorier i 2005. I 2007 vant Rune og Hans Christian Aker Brygge trendpris for den mest trendy grilltallerken under NM i grilling.
Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak nord og sør2 medium.jpg 15,88 kB (3000x2000)
Bilde - vedlegg til sak nord og sør4 medium.jpg 9,08 kB (2000x3000)
Bilde - vedlegg til sak nord og sør3 medium.jpg 4,28 kB (3000x2126)
Bilde - vedlegg til sak champisjubel2 medium.jpg 945,68 kB (3000x2000)
Bilde - vedlegg til sak barbie løper medium.JPG 690,02 kB (3000x1993)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.06.2011 18:13
Teknisk løsning ZEVS AS