presseticker

Skip to main content

Hedmarking kjemper om nytt grillgull

  Publisert: 31.05.2011 07:30 - av  Guro Sollien Eriksrud

VIL HA REVANSJE: Jan Ivar Nykvist fra Magnor har vært med i NM i grilling hvert år siden første konkurranse på Bjerke Travbane i 2004. I år håper han og Team BarbieQ på å hente NM-tittelen tilbake fra Sviddmat.no som vant i fjor (bildet). Foto: Caroline B. Ellingsen

 

Oslo: Det ligger an til å bli et knallhardt oppgjør over grillglørne i Sofienbergparken lørdag. Lagleder Jan Iver Nykvist fra Hedmark kniver om å hente tilbake norgesmestertittelen i grilling.

Norge har mange ganger vist at de har kokker i verdensklasse. På lørdag blir det harde slag – og mye latter – over kullet i NM i grilling.

 

Hittil er 13 lag påmeldt, deriblant de tidligere norgesmesterne fra Tres Diablillos, nå Team BarbieQ. Etter å ha blitt slått av Oslo-laget Sviddmat.no i fjor, er laget revansjesugne. – Vi har hatt flere treningssamlinger der vi snakker, koser oss og nyter god mat. I år har vi også fått med oss to matgale hobbykokker som en ekstra vitamininnsprøytning, forteller lagleder Jan Ivar Nykvist fra Magnor.

 

Årets grillfest begynner klokken åtte om morgenen og vinnerne kåres samme ettermiddag. – Dette er en folkefest med matglede, smaksprøver og mye moro, lover informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Varmer opp med grillfester

Lagene har alle grillet, smakt og finstudert seg fram til det de mener dommerne vil falle for. Team BarbieQ vil blant annet møte tøff konkurranse fra Sviddmat.no fjorårets vinner.

 

– Vi lader opp med et par treninger i forkant. Her legger vi vekt på det sosiale ved grillingen, så en trening varer gjerne en hel helg, forteller Ole Petter Gjerustad, leder for Sviddmat.no.

 

Nykvist mener deres store fortrinn er at de tør å satse. – Vi skiller oss ut, tar sjanser og er annerledes. Det vil alltid være noen som ikke liker det vi gjør, men i år satser vi på både smaker og en stand som overrasker, røper han.

 

Sunt fokus

Årets NM har temaet "Grilling med sunn glød". En fersk undersøkelse gjennomført for Matprat viser at nordmenn er mer opptatt av sunnhet når vi griller i dag enn vi var for fem år siden. Derfor er grad av sunnhet tatt med som et kriterium som er med i hele konkurransen.

 

– Det er tre forhold som avgjør om grillmaten blir sunn: Det første er råvaren du griller, det andre er tilbehøret og det tredje er selve grillmetodene, forklarer Kringlebotn.

 

Hvordan Team BarbieQ møter denne utfordringen, er foreløpig en hemmelighet. – Det er vanskelig å vite hva dommerne og folkejuryen vil ha, men vi satser, så får vi se hvor langt det holder, sier Nykvist, som vil blogge både om konkurransen og oppskrifter på lagets hjemmesider.

 

Påmeldingsfristen for grillag går ut onsdag klokken 12.

(Pressenytt)

Kontaktpersoner:

  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
  • Team BarbieQ, Jan Ivar Nykvist, mobil 97 09 47 51. Les mer på www.BarbieQ.no.

 

 

 

 

NM i grilling:

* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.

* Lagene konkurrerer i fem kategorier:

  1. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av kyllingfilet.
  2. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av svin ytrefilet.
  3. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av storfe mørbrad.
  4. Åpen klasse (selvvalgt hovedingrediens, som laget selv må medbringe):
  5. Bedømming av grillagets stand og arbeid. Premieringen vil hete: ”Showmans hip”.

* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau og Grill Invaders.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak riks, vinner 2010 Sviddmatno.jpg 4,97 MB (3504x2332)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.05.2011 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS