Er sommerens beste kaffedrikk fra Sogn og Fjordane?
Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no vil ta pulsen på kaffetrenden, og inviterer nå til konkurranse om Norges beste sommerkaffe. Kan hende det kommer en herlig sommerblanding med kaffe og jordbær fra Førde? Eller blir årets vinner en temperert kaffe med likørisbiter fra Gloppen?
– Det er mange spennende kaffedrikker som nytes i sommervarmen, og disse vil vi vite mer om, sier Roar alias Kong Kaffe.
Han håper konkurransen kan inspirere innbyggere i Sogn og Fjordane til å eksperimentere mer med kaffen sin. – Kanskje vi til og med får en ny kaffetrend når vinneren kåres i august?
Populær iskaffe
Han forteller at stadig flere velger iskaffe i sommervarmen. – Tradisjonelt er dette kaffe som lages med espresso, knust is og sukker eller sirup. Årets sommerkonkurranse inviterer nordmenn til å utfordre de tradisjonelle kaffevanene, sier Roar.
Hans egen favoritt i sommervarmen er sterk kaffe med litt sukker i, som er frosset ned på forhånd, og som tilsettes fløte rett før servering. – Når den hvite fløten renner over kaffen i glasset, er det en fryd for øyet. Men kaffe er også godt som en smaksforsterker. Jeg tar både isbiter i kaffen og kaffe i isen!
Gratis kaffe i ett år
Roar påpeker at konkurransen ikke bare gjelder avkjølt kaffe. – Vi er på jakt etter spennende sommeroppskrifter både på kald og varm kaffe, sier han.
Alle kaffeentusiaster har anledning til å delta i konkurransen på nettsiden kongkaffe.no.
I midten av august vil en jury bestående av representanter fra Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no, kåre vinneroppskriften blant sommerens kaffedrikker. Og vinneren av sommerens beste kaffedrikk får ett års forbruk av kaffe. Selvfølgelig.
(Pressenytt)
Fakta:
* Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no jakter på Norges beste sommerkaffe.
* Alle kaffeentusiaster er velkomne til å bidra med sin oppskrift på kongkaffe.no.
* Vinneren av Årets beste sommerkaffe får ett års gratis forbruk av kaffe.
* Frist for deltakelse er 10. august 2007
Kontaktpersoner:
* Norsk Kaffeinformasjon, informasjonssjef Marit Lynes, tlf. 23 13 18 50, mobil 480 40 862
* Norsk Kaffeinformasjon, daglig leder Egil Pettersen, tlf. 23 13 18 50, mobil 913 04 696
Shakerato
Fyll en shaker halvveis opp med isbiter. Tilsett alle ingrediensene og ”shake” kraftig i ca 30 sekunder. Server i egnet glass fylt med is. Husk, hvis du benytter varm espresso bør dette skje hurtig. Du kan også bruke espresso som er tilberedt på forhånd og kjølt ned. Dette er smart hvis du ønsker å servere større mengder.
Smårips
Enkel eller dobbel espresso
1-2 cl sjokoladesirup
1 cl ripssirup
Litt melk
Shakes og helles i glass med is.
Gul og gla’
Enkel eller dobbel espresso
1-2 cl sjokoladesirup
1 cl appelsinsirup
Litt melk
Shakes og helles i glass med is.
Bocha chica coffee
Enkel eller dobbel espresso
1 cl romsirup
1-2 cl vaniljesirup
Litt melk
Shakes og helles i glass med is
Brasiliansk kaffeis
Tidsforbruk: over 60 minutter
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 dl sterk kaffe el. Espresso
4 ts sukker
2 dl.h-melk
1 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte
fyll:
3 dl rosiner
1 dl rom
¼ plate kokesjokolade i biter
1 l fettfattig sjokoladeis
Fremgangsmåte:
Legg kaffe blandet med melk og sukker i en bolle i fryseboksen til den er stiv. Kjør så den fryste kaffeisen i foodprocessor sammen med kaffepulver. Tilsett fløten mens maskinen går og iskaffen blir som sorbet. Frys kaffeblandingen igjen og rør et par ganger under innfrysingen.
La rosinene ligge i rom ett døgn. Bland romrosin og sjokolade med den ferdige sjokoladeisen. Rør opp iskaffen og bland inn romisen forsiktig. Blandingen behøver bare så vidt bli "marmorert". Frys. Lag kuler som oppbevares i fryseboksen, eller fyll i form eller bolle.