presseticker

Skip to main content

Er sommerens beste kaffedrikk fra Sogn og Fjordane?

  Publisert: 25.06.2007 07:00 - av  Maren Bækkelund Ellingsen

Hva er din sommerfavoritt? Prøv en deilig iskaffe! Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Oslo: Alle kaffeelskere i Sogn og Fjordane, ta plass ved kaffekjelen! Det er klart for årets sommerkonkurranse: Jakten på Norges beste sommerkaffe!

Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no vil ta pulsen på kaffetrenden, og inviterer nå til konkurranse om Norges beste sommerkaffe. Kan hende det kommer en herlig sommerblanding med kaffe og jordbær fra Førde? Eller blir årets vinner en temperert kaffe med likørisbiter fra Gloppen?

 

– Det er mange spennende kaffedrikker som nytes i sommervarmen, og disse vil vi vite mer om, sier Roar alias Kong Kaffe.

 

Han håper konkurransen kan inspirere innbyggere i Sogn og Fjordane til å eksperimentere mer med kaffen sin. – Kanskje vi til og med får en ny kaffetrend når vinneren kåres i august?

 

Populær iskaffe

Han forteller at stadig flere velger iskaffe i sommervarmen. – Tradisjonelt er dette kaffe som lages med espresso, knust is og sukker eller sirup. Årets sommerkonkurranse inviterer nordmenn til å utfordre de tradisjonelle kaffevanene, sier Roar.

 

Hans egen favoritt i sommervarmen er sterk kaffe med litt sukker i, som er frosset ned på forhånd, og som tilsettes fløte rett før servering. – Når den hvite fløten renner over kaffen i glasset, er det en fryd for øyet. Men kaffe er også godt som en smaksforsterker. Jeg tar både isbiter i kaffen og kaffe i isen!

 

Gratis kaffe i ett år

Roar påpeker at konkurransen ikke bare gjelder avkjølt kaffe. – Vi er på jakt etter spennende sommeroppskrifter både på kald og varm kaffe, sier han.

Alle kaffeentusiaster har anledning til å delta i konkurransen på nettsiden kongkaffe.no.

 

I midten av august vil en jury bestående av representanter fra Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no, kåre vinneroppskriften blant sommerens kaffedrikker. Og vinneren av sommerens beste kaffedrikk får ett års forbruk av kaffe. Selvfølgelig.

(Pressenytt)

Fakta:

* Norsk Kaffeinformasjon og kongkaffe.no jakter på Norges beste sommerkaffe.

* Alle kaffeentusiaster er velkomne til å bidra med sin oppskrift på kongkaffe.no.

* Vinneren av Årets beste sommerkaffe får ett års gratis forbruk av kaffe.

* Frist for deltakelse er 10. august 2007

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Kaffeinformasjon, informasjonssjef Marit Lynes, tlf. 23 13 18 50, mobil 480 40 862

* Norsk Kaffeinformasjon, daglig leder Egil Pettersen, tlf. 23 13 18 50, mobil 913 04 696

 

Gode kaffeopplevelser i sommervarmen:

Shakerato

Fyll en shaker halvveis opp med isbiter. Tilsett alle ingrediensene og ”shake” kraftig i ca 30 sekunder. Server i egnet glass fylt med is. Husk, hvis du benytter varm espresso bør dette skje hurtig. Du kan også bruke espresso som er tilberedt på forhånd og kjølt ned. Dette er smart hvis du ønsker å servere større mengder.

 

Smårips

Enkel eller dobbel espresso

1-2 cl sjokoladesirup

1 cl ripssirup

Litt melk

Shakes og helles i glass med is.

 

Gul og gla’

Enkel eller dobbel espresso

1-2 cl sjokoladesirup

1 cl appelsinsirup

Litt melk

Shakes og helles i glass med is.

 

Bocha chica coffee

Enkel eller dobbel espresso

1 cl romsirup

1-2 cl vaniljesirup

Litt melk

Shakes og helles i glass med is

 

 

Brasiliansk kaffeis

Tidsforbruk: over 60 minutter

Vanskelighetsgrad: middels

Porsjoner: 4

Ingredienser:

1 dl sterk kaffe el. Espresso

4 ts sukker

2 dl.h-melk

1 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte
fyll:
3 dl rosiner
1 dl rom
¼ plate kokesjokolade i biter
1 l fettfattig sjokoladeis

Fremgangsmåte:

Legg kaffe blandet med melk og sukker i en bolle i fryseboksen til den er stiv. Kjør så den fryste kaffeisen i foodprocessor sammen med kaffepulver. Tilsett fløten mens maskinen går og iskaffen blir som sorbet. Frys kaffeblandingen igjen og rør et par ganger under innfrysingen.
La rosinene ligge i rom ett døgn. Bland romrosin og sjokolade med den ferdige sjokoladeisen. Rør opp iskaffen og bland inn romisen forsiktig. Blandingen behøver bare så vidt bli "marmorert". Frys. Lag kuler som oppbevares i fryseboksen, eller fyll i form eller bolle.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak frappe1_web.jpg 32,33 kB (400x259)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Norsk Kaffeinformasjon, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.06.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS