presseticker

Skip to main content

Bruk grillen som utekjøkken i sommer

  Publisert: 26.06.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

GOD VARMEKILDE: Grillen er en god varmekilde og kan brukes som både stekeovn og kokeplate Foto: Opplysningskontoret for kjøtt

Grillen er en god varmekilde, og kan brukes som både stekeovn og kokeplate. Hvorfor ikke lage middagen på grillen - uten å grille?

Det er sommer, sol og behagelige varmegrader flere måneder i strekk. Selv om den tradisjonelle grillmaten ikke frister sju ganger i uken, er det fullt mulig å tilberede nesten all mat på en utendørsgrill.

 

– Finn fram gamle ildfaste former, de fungerer utmerket på grillen. Slike former kan også kjøpes svært billig på et loppemarked eller i en bruktbutikk, og er perfekte til varme grønnsaksretter og andre ”alt i ett”-ovnsretter, opplyser matfaglig konsulent Ann-Christin Bru

 

Stekepannen på grillen

Bru forteller at både stekepannen og woken kan brukes på grillen. – Stekepannen kan settes rett på grillristen. Så er det er bare å regulere varmen som med vanlig grilling. Dette er praktisk dersom du skal lage en omelett, egg og bacon, eller surre noen grønnsaker, fastslår hun.

 

Ifølge OFK blir det stadig mer populært å bruke woken på grillen. – Har du en original wok med rund bunn, er det bare å ta av grillristen og sett woken i flammene så varmen trekker opp langs kantene. Dersom woken har flat bunn av støpejern eller aluminium må den settes på grillristen, forklarer Bru.

 

Kok pasta, stek pizza

Grillen fungerer like godt til koking som til steking. – Du kan på en varm grill koke pasta, sauser, poteter og grønnsaker. Også kaffekjelen trives godt på grillen, sier Bru.

 

Hun forteller at enkelte griller er utstyrt med en stekeplate på den ene siden. – Denne har bruksmuligheter som en stekepanne eller ”takke”, og passer ypperlig å steke pannekaker, lomper og egg og bacon. Dersom det er lokk på grillen, fungerer det utmerket å steke pizza eller andre bakevarer også, sier Bru.

 

Et siste tips er å pakke inn all grillmaten i aluminiumsfolie. Dersom hele middagen lages i en pakke, blir all smak og kraft bevart. – I folie blir maten dampet, og det gir en fantastisk smaksopplevelse, sier Bru i Opplysningskontoret for kjøtt.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.

* Opplysningskontoret for kjøtt, fagkonsulent Bjørn-Tore Teigen, mobil 91 51 95 52

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak grilldag 08 037.jpg 41,39 kB (3504x2336)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.06.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS