presseticker

Skip to main content

Bronse til Fredrikstad-lærling i kjøtt-NM

  Publisert: 22.08.2007 07:00 - av  Tale B. Jordbakke
Oslo: Det var tett mellom godbitene da lærlingdelen av norgesmesterskapet i kjøtt ble arrangert i Ålesund på torsdag. Noen av de aller gjeveste var å finne på bordet til Alexander Høe fra Fredrikstad.

Norske forbrukere går en fristende framtid i møte, skal vi dømme ut fra lærlingkonkurransen i norgesmesterskapet i kjøtt, som gikk av stabelen under matfestivalen i Ålesund torsdag 30. august. Sju lærlinger fra hver sin kant av landet hadde møtt fram for å måle krefter i grovstykking, finstykking og presentasjon av hver sin ferskvaredisk. Etter mer enn tre timers hard innsats kunne en fornøyd østfolding innta pallen sammen med gull- og sølvvinnerne Lene Lindland og Nina Klungland.

 

– Dette hadde jeg ikke trodd, riktignok håpet jeg, men ikke trodd, sier en strålende fornøyd Alexander Høe, som til daglig er lærling ved Meny Begby. På bordet presenterte han blant annet fylt svinefilet, baconburger, ostelepper og fylt oksebiff.

 

– Jeg var veldig stresset i begynnelsen, men etter hvert gikk det greit. Det var utrolig moro å være med, forteller Høe, som lover å kjempe i teten også neste år.

 

Vesentlig veiledning

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt hadde mange lovord om bronsevinneren.

 

– Alexander hadde en variert og fristende disk, og i tillegg scoret han veldig høy på presentasjon, sier Teigen.

 

Han forteller at presentasjonsdelen, som står for en tredjedel av bedømmingen i konkurransen, ble svært avgjørende under årets mesterskap.

 

– Det ble veldig viktig i dag, men det er også viktig i butikken og ferskvaredisken når disse lærlingene møter kundene. Har du kunnskap og klarer å veilede, er ikke handelen langt unna. Nettopp dette vil bare bli mer og mer viktig i hele bransjen i framtiden, sier Teigen.

 

Publikumsfest på kaia

Norgesmesterskapet gikk av stabelen for 12. året på rad, og var i år for første gang flyttet til kaia der resten av Matfestivalen holder hus. Dette bidro til at mange nysgjerrige publikummere fikk et innblikk i mesterskapet, noe arrangørene var svært fornøyde med.

 

– Det har vært veldig, veldig morsomt at det ble fullt av folk. For oss er det viktig å vise fram disse flotte lærlingene - og ikke minst det spennende faget de holder på med. Det er gøy at både unge og gamle får se hvilke muligheter og karriereveier som finnes i dagligvarebransjen, og mer lekkert enn det så ut i dag er det vanskelig å gjøre det, sier en fornøyd Espen Lynghaug, fagsjef i Kjøttindustriens Fellesforening.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Alexander Høe, Meny Begby, tlf. 69 94 99 50

* Hoveddommer Bjørn Tore Teigen, Opplysningskontoret for kjøtt, mobil 91 51 95 52

* Fagsjef Espen Lynghaug, Kjøttindustriens Fellesforening, mobil 97 58 64 95


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.08.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS