Bronse i grill-NM til Asker og Røyken

STOLTE BRONSEVINNERE: Laget ”Ja, kjære” imponerte til tredjeplass med sin svin ytrefilet. Karl Gunnar Harbakk, Anette Risløkken, Vigdis Edvardsen, Gard Blomholt og Ronja Edvardsen Havbakk (3) jobbet intenst i solsteken. Foto: Johnny Syversen
Sola stekte og grillrøyken lå som et teppe over Sofienbergparken i dag. Det sjeldent publikumsvennlige norgesmesterskapet i grilling besto av mange smaksprøver, musikk og sosial sommerstemning. Laget ”Ja, kjære” fra Asker og Røyken imponerte til bronsemedalje i klassen svin ytrefilet.
– Vi har levert god smak og saftig kjøtt. Vi gjorde det vi kunne, sa lagleder Karl Gunnar Havbakk, som fikk til det han kom for: Å ta med seg en medalje hjem.
Privat griller han to-tre ganger i uka – på gass til hverdags og kull til kos. Sammen med lagkameratene Anette Risløkken, Vigdis Edvardsen, Gard Blomholt og Ronja Edvardsen Havbakk (3) holdt dagens innsats også til en fin sjuendeplass samlet.
Imponerte folk og fag
Grill-NM ble arrangert for 7. gang i år. – Vi er veldig imponert over lagene. Nivået var høyt i teten, sier arrangør Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Øverst av alle grillerne tronet Team BarbieQ fra Oslo.
– Vi klarte det! Barbie er tilbake, jublet lagleder Jan Ivar Nykvist mens champisen sildret ned fra håret.
Nykvist hadde på forhånd lovet at de skulle satse hardt for å skille seg ut – og det klarte de. På sølv- og bronsjeplass fant vi Krosby Burningteam og Sviddmat.no – også de fra Oslo.
I underkant av 90 grillelskere fordelt på 14 lag feiret og konkurrerte, lo og svettet over grillene. Til bestemte tidsfrister løp de over plassen for å levere maten til dommerne.
– Mmm, denne sausen var god, mumlet smaksdommerne i hvite frakker i kor, satte brillene på nesen og fylte inn i skjemaet sitt. – Dette kunne jeg gjerne hatt til middag – med en god rødvin til. Mørt og fint, godt avstemt, fortsetter dommer og pølsemakermester Marie Steinslien om rett nummer 14.
Et stykke bortenfor sitter spente folkedommere. De har vært rundt hos de ulike lagene og fått noen tips. Nå får de første rett servert – og selv plastkniven sklir fint igjennom kjøttet. – Det er et godt tegn. Den var mør og fin, sier Craig Jøntvedt.
Vinnerlaget Team BarbieQ imponerte både folkejuryen og fagjuryen. Det gjorde også mange av de andre lagene. – Det har vært mye kreativ bruk av ingredienser og råvarer. Her har det også vært mye matglede, sier hoveddommer Trine Thorkildsen, som er særlig fornøyd med at lagene har vist at sunn mat ikke trenger å være kjedelig.
Med barbie på laget
De entusiastiske grillerne på Team BarbieQ klarte tydeligvis også å innfri kravet om å levere sunn mat, og viste tidlig i konkurransen at de var sultne på gull. Etter kåringen av tre klassevinnere og triveligste stand, ble det klart at Sviddmat.no, fjorårets vinner, måtte gi fra seg pokalen. – Vi er veldig fornøyde med det vi har levert. Den største utfordringen i år var å sørge for sunn mat i tillegg til at det skal være godt, sier en stolt Nykvist.
Også Andreas Gulhav Hansen fra Sviddmat.no jublet i champagne, selv om han og laget måtte gi fra seg pokalen fra i fjor. – Dette er en suksess. Grille kan vi, sier han.
Også vinnernes stand, dekorert med barbieeffekter, gjorde seg bemerket.
– Vi har tatt den helt ut. Dette skal være sosialt og gøy, sa Nykvist før gullfeiringen startet.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
Norges beste grillere
- Team BarbieQ (323,29 poeng)
- Krosby Burningteam (303,23 poeng)
- Sviddmat.no
Klassevinner, kyllingfilet
- Team BarbieQ
- Sviddmat.no
- Grill Invaders
Klassevinner, storfe mørbrad
- Nord og Sør BBQ Team
- Team BarbieQ
- Krosby Burningteam
Klassevinner, svin ytrefilet
- Team BarbieQ
- Krosby Burningteam
- Ja, kjære
Åpen klasse
- Krosby Burningteam
- Team BarbieQ
- Grill Invaders
Beste stand
- Krosby Burningteam
- Team BarbieQ
- Nord og Sør BBQ Team


