Bli din egen kokebokforfatter
De fleste av oss har i dag kjøkkenet fullt av kokebøker. Men ofte bruker vi bare en håndfull oppskrifter i hver av dem. I tillegg viser undersøkelser at stadig flere nordmenn finner sine oppskrifter på internett. Dette er utgangspunktet for den nye lanseringen til matprat.no, der de som første aktør i Norge gir alle hobbykokker mulighet til å gi ut sin egen kokebok.
– Med den nye kokeboka får folk nå mulighet til å samle alle de oppskriftene de bruker i én bok. Du kan velge dine favoritter fra matprat.no, og i tillegg føye til dine egne mest brukte oppskrifter, forteller en entusiastisk Tonje Svalheim hos Opplysningskontoret for kjøtt.
En bok for bruk!
– Hovedtanken bak kokeboken er at det skal være en bok man virkelig bruker. Hvordan man bruker kokebøker er forskjellig for hver enkelt av oss. Noen har oppskriften til hvit saus, pizza og kjøttkaker i hodet, og søker heller nye utfordringer i kokebøker, mens mange slår også opp enkle ting og har kanskje også en rekke favoritter som går på rundgang, sier Svalheim.
Hun forteller at boken er laget slik at den skal tåle daglig bruk og søl. – Derfor har vi lagt mye innsats i kvalitet og utforming. Boken har spiralrygg, noe som gjør det mulig å sette den på kjøkkenbenken slik at man kan bla uten problemer, sier Svalheim.
Skriv ditt eget forord
Din egen kokebok kan du lage og bestille på www.matprat.no, og du velger selv hvilke oppskrifter boken skal inneholde. I tillegg kan du også velge forside, skrive inn dine egne oppskrifter og laste opp illustrerende bilder. Som kokebokforfatter får du selvsagt også skrive forordet.
– Mange vil nok bli overrasket over hvor forseggjort denne boken er. Den trykkes i tykke permer, med pene fonter og høy bildekvalitet. Den bygges opp som en vanlig kokebok med forord, innholdsfortegnelse, samt nyttige tipssider til slutt, sier Svalheim.
Å få trykket din egen kokebok koster 198 kroner. Dette dekker de faktiske trykkostnadene. For det får du 80 sider, hvorav 25 av disse kan fylles med egne oppskrifter, mens resten velges fra matprat.no. Man har også mulighet til å legge til flere sider for et tilegg i prisen.
Gave med sjel
– Vi håper folk vil benytte anledningen til å også lage kokebøker til andre. Dette kan gjøres svært personlig, siden man selv bestemmer navnet på boken, bildene og tekstene. For eksempel kan det være en ypperlig gave til en venninne som reiser til utlandet, en sønn som skal flytte ut, et brudepar eller en kjæreste som trenger en kilde til enkle middagsoppskrifter, sier Svalheim. Og legger til at hun tror boken også vil bli godt mottatt av de som går med en liten kjendiskokk i magen.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.
* Opplysningskontoret for kjøtt, leder interaktiv Tonje G. Svalheim, mobil 90 76 90 52