Bergenser kan få grillgull i morgen
Topptrent i god smak og sommerstemning møtes landets ivrigste grillere til kamp over glørne i morgen. Med strålende sol på værkartet er alt klart for årets mest folkelige Norgesmesterskap i Sofienbergparken i Oslo.
– Grilling er sosialt og krever teamarbeid – også smaker maten ekstra godt ute, sier lagleder Ness fra Bergen.
Rundt 15 lag er påmeldt, og alle lover de å levere både sunn og god grillmat – og ikke minst god stemning. Det blir nemlig også premiert, opplyser informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle. Det blir også smaksprøver og grilling for barn.
Fester seg i form
Grillmesterskap er ikke som andre mesterskap: Mange av deltakerne har ”festet” intenst i tiden frem mot mesterskapet. Naboer, venner og familie er blitt invitert på mange grillfester og spising er en viktig del av oppladningen.
Ness tror laget deres har en ekstra styrke gjennom to lagkamerater fra Iran. – Flere på laget har lang erfaring med grilling. En av dem har drevet grillrestaurant i Texas og Iran har lang tradisjon for å tilberede mat på grill, sier han.
(Pressenytt)
Kontaktpersoner:
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
- MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
- The Comfort team, Terje Ness, mobil 92 61 26 03.
* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.
* Lagene konkurrerer i fem kategorier:
- Kyllingfilet.
- Svin ytrefilet.
- Storfe mørbrad.
- Åpen klasse
- ”Showmans hip”.
* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau, Nord og Sør BBQ Team, The Salt Lick Rangers og Grill Invaders.