presseticker

Skip to main content

Bærumslag sultne på seier i grill-NM

  Publisert: 02.06.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene i norgesmesterskapet i grilling. Foto: Pressenytt

Oslo: Det spares ikke på kullet når norgesmesterskapet i grilling går av stabelen i Oslo lørdag 7. juni. Fra Bærum stiller to lag ved grillene.

Det årlige norgesmesterskapet i grilling har med tiden blitt en folkefest av de sjeldne. Og det ser ikke ut til at årets arrangement vil bli noe dårligere. Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene.

 

– I år er det rett og slett helt fullt. Vi har 32 påmeldte lag, og har ikke plass til flere. Med deltagere, dommere og et sultent publikum kommer vi til å fylle Aker Brygge helt til randen, sier en entusiastisk arrangør, Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

 

Går for grillgull

I tillegg til ”Glory Hunters” fra Høvik Centra, vil bærumslaget ”Hakkebøff og Kartoffelsalat” prøve å hevde seg ved grillen. Grillguttene fra Lommedalen deltok i fjorårets grill-NM, og havnet til slutt på en sammenlagt 11. plass.

 

I år håper Jens Jacobsen og lagkameratene Per Julius Johansen og Ole Berdiin Olesen å grille seg nærmere pallen. Lagkameratene er kolleger ved Meny på Holmen, og årets forberedelser til mesterskapet vil ikke gå upåaktet hen blant butikkens kunder.

 

– Førstkommende torsdag skal vi grille utenfor butikken. Kundene skal få smaksprøver, og de får mulighet til å gi oss konkrete tilbakemeldinger, sier Jacobsen. Han legger til at de har forberedt seg bedre enn de gjorde i fjor, men at de likevel kunne vært enda bedre forberedt.

 

– Dette er andre gang vi deltar, og vi får satse på at vi blir bedre år for år. I årets NM håper vi å imponere dommerne med en hjemmelaget grillsaus, sier Jacobsen, men han vil ikke røpe ingrediensene i sausen. – Eventuelle triks vi har for å forføre dommerne skal vi bevare godt inni ermet helt fram til lørdag, men jeg tror mange av kundene våre vil få noen gode grillopplevelser dersom de kommer på prøvegrillingen på torsdag, sier han.

 

Øver vinteren gjennom

Til start i mesterskapet stiller amatører side om side med grillere fra matbransjen.

 

– Oppmerksomheten rundt NM har blitt så stor at deltakere begynner å mase om påmelding mange måneder i forveien – og vi hører om lag som øver vinteren igjennom. Men det aller morsomste er at vi har deltakere innenfor alt fra bilmekanikere og reklamefolk, til folk som jobber med kjøtt til daglig. Men det at man er i matbransjen betyr nødvendigvis ikke at man kan grille. Akkurat som man ikke automatisk er god til å kjøre Formel 1 selv om man er bilmekaniker, sier Teigen.

 

Han legger til at også i år vil det bli massevis av smaksprøver til publikum, samt grillkurs med tips og triks for hobbygrillere.

 

Får egen burger på McDonald’s

Som vanlig står slaget om de gylne grillklypene i fire hete klasser. Årets klasser er Grilltallerken, Spareribs, ”Secret basket” og Beste Burger, og dessuten er det en tilleggsklasse for beste grillsaus. Teigen forteller at vinnerne i to av klassene kan vente seg en premie utenom det vanlige.

 

– Det laget som stikker av med seieren i klassen Beste Burger får vist fram sine grillferdigheter overfor hele det norske folk. Det er nemlig inngått avtale med McDonald’s om at den beste hamburgeren fra konkurransen skal lages og selges på alle restauranter i Norge til høsten. Så dette er en klasse jeg tror mange ville likt å vinne, sier Teigen.

 

Og det er ikke bare burgervinnerne som blir eksponert for det ganske land. Vinnerne av grillsauskonkurransen vil nemlig pryde coveret på cd-en ”Grillsommer 2008”, som gis ut av Universal Music. Og de lagene som ikke får til det helt store over glørne i år, vil likevel få muligheten til å hente heder og ære:

 

– I likhet med i fjor, vil Aker Brygge dele ut en egen pris til det triveligste og ryddigste laget. Så her bør jo alle ha en sjanse, selv om det skulle skorte på grillferdigheter, mener Teigen.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Hakkebøff med kartoffelsalat, Per Julius Johansen, mobil 98 67 60 86 og Jens Jacobsen, mobil 91 73 02 81.

* Opplysningskontoret for kjøtt, fagkonsulent Bjørn Tore Teigen, tlf: 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52

* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak grillbilde 1.jpg 851,40 kB (1063x856)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.06.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS