presseticker

Skip to main content

Akershus-lag sultne på seier i grill-NM

  Publisert: 02.06.2008 07:00 - av  Tale B. Jordbakke

Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene i norgesmesterskapet i grilling. Foto: Pressenytt

Oslo: Det spares ikke på kullet når norgesmesterskapet i grilling går av stabelen i Oslo lørdag 7. juni. Fra Akershus stiller hele sju lag ved grillene.

Det årlige norgesmesterskapet i grilling har med tiden blitt en folkefest av de sjeldne. Og det ser ikke ut til at årets arrangement vil bli noe dårligere. Førstkommende lørdag trilles griller fra hele landet til Aker Brygge for å være med i den hete kampen om de gylne grillklypene.

 

– I år er det rett og slett helt fullt. Vi har 32 påmeldte lag, og har ikke plass til flere. Med deltagere, dommere og et sultent publikum kommer vi til å fylle Aker Brygge helt til randen, sier en entusiastisk arrangør, Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

 

Går for grillgull

”Team Nogood” fra Kløfta var ett av lagene som utmerket seg i fjorårets grill-NM. I år stiller de med ny optimisme ved grillene. – Vi skal lage en spennende hamburger som vi har stor tro på. Jeg kan ikke røpe hva den inneholder, men den vil helt sikkert imponere dommerne, sier Andreas Lorentsen hemmelighetsfullt.

 

Det fine sommerværet har lagt forholdene godt til rette for Akershus-lagene før årets grill-NM. – Vi griller stadig vekk, og jeg tror vi er godt forberedt i hver enkelt kategori, sier Lorentsen, som til daglig jobber som lufthavnsbetjent på Gardermoen.

 

Også lagene ”Frustrerte grillfruer” og ”Hakkebøff med kartoffelsalat” har deltatt i grill-NM tidligere. Blant helt ferske utfordrere er ”Pirates that are bar-b-q-ing” fra Gjerderum, ”BBQHAX” fra Nesodden og ”Grillkameratene” fra Hakadal.

 

– Dette blir en helt utrolig begivenhet, nesten uansett plassering i konkurransen, men vi satser selvsagt på å vinne, sier Lorentsen.

 

Øver vinteren gjennom

Til start i mesterskapet stiller amatører side om side med grillere fra matbransjen.

 

– Oppmerksomheten rundt NM har blitt så stor at deltakere begynner å mase om påmelding mange måneder i forveien – og vi hører om lag som øver vinteren igjennom. Men det aller morsomste er at vi har deltakere innenfor alt fra bilmekanikere og reklamefolk, til folk som jobber med kjøtt til daglig. Men det at man er i matbransjen betyr nødvendigvis ikke at man kan grille. Akkurat som man ikke automatisk er god til å kjøre Formel 1 selv om man er bilmekaniker, sier Teigen.

 

Han legger til at også i år vil det bli massevis av smaksprøver til publikum, samt grillkurs med tips og triks for hobbygrillere.

 

Får egen burger på McDonald’s

Som vanlig står slaget om de gylne grillklypene i fire hete klasser. Årets klasser er Grilltallerken, Spareribs, ”Secret basket” og Beste Burger, og dessuten er det en tilleggsklasse for beste grillsaus. Teigen forteller at vinnerne i to av klassene kan vente seg en premie utenom det vanlige.

 

– Det laget som stikker av med seieren i klassen Beste Burger får vist fram sine grillferdigheter overfor hele det norske folk. Det er nemlig inngått avtale med McDonald’s om at den beste hamburgeren fra konkurransen skal lages og selges på alle restauranter i Norge til høsten. Så dette er en klasse jeg tror mange ville likt å vinne, sier Teigen.

 

Og det er ikke bare burgervinnerne som blir eksponert for det ganske land. Vinnerne av grillsauskonkurransen vil nemlig pryde coveret på cd-en ”Grillsommer 2008”, som gis ut av Universal Music. Og de lagene som ikke får til det helt store over glørne i år, vil likevel få muligheten til å hente heder og ære:

 

– I likhet med i fjor, vil Aker Brygge dele ut en egen pris til det triveligste og ryddigste laget. Så her bør jo alle ha en sjanse, selv om det skulle skorte på grillferdigheter, mener Teigen.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Team Nogood, Andreas Lorentsen, mobil 95 14 82 60

* Pirates that are bar-b-q-ing, Asbjørn Kessel Brandsnes, mobil 41 42 35 99

* Frustrerte grillfruer, Anne Kathrine Teigen, mobil 99 56 01 84

* BBQHAX, Daniel Bjørnstad, mobil 92 83 50 83

* Opplysningskontoret for kjøtt, fagkonsulent Bjørn Tore Teigen, tlf: 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52

* Opplysningskontoret for kjøtt, informasjonsleder Oda Christensen, mobil 93 65 25 22.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak grillbilde 1.jpg 851,40 kB (1063x856)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.06.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS