presseticker

Skip to main content

Agder-kaptein går for nytt grillgull

  Publisert: 31.05.2011 08:00 - av  Guro Sollien Eriksrud

VIL FORSVARE TITTELEN: Sviddmat.no, med Ole Petter Gjerustad fra Kristiansand i spissen, vant norgesmesterskapet i grilling 2010. De går for seier også i år, men må forberede seg på hard konkurranse. Foto: Caroline B. Ellingsen

 

Oslo: Det ligger an til å bli et knallhardt oppgjør over grillglørne i Sofienbergparken i Oslo lørdag. Ole Petter Gjerustad fra Kristiansand satser på å forsvare NM-tittelen fra i fjor.

 

Norge har mange ganger vist at de har kokker i verdensklasse. På lørdag blir det harde slag – og mye latter – over kullet i NM i grilling.

 

Hittil er 13 lag påmeldt, deriblant fjorårets norgesmester, Sviddmat.no. Med mottoet ”grill alt alltid” vil de forsvare tittelen fra i fjor. – Vi lader opp med et par treninger i forkant. Her legger vi vekt på det sosiale ved grillingen, så en trening varer gjerne en hel helg, forteller lagleder Ole Petter Gjerustad, opprinnelig fra Kristiansand.

 

Årets grillfest begynner klokken åtte om morgenen og vinnerne kåres samme ettermiddag. – Dette er en folkefest med matglede, smaksprøver og mye moro, lover informasjonssjef Åse Kringlebotn i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Varmer opp med grillfester

Lagene har alle grillet, smakt og finstudert seg fram til det de mener dommerne vil falle for. De tidligere vinnerne i Team BarbieQ, tidligere Tres Diablillos, er revansjesugne. Nå vil de hente NM-tittelen tilbake. – Vi har hatt flere treningssamlinger der vi snakker, koser oss og nyter god mat. I år har vi også fått med oss to matgale hobbykokker som en ekstra vitamininnsprøytning, forteller lagleder Jan Ivar Nykvist.

 

Men Gjerustad mener laget har det som skal til i år også. – Vi har erfaringen fra i fjor, og tro på at vi kan vinne i år igjen, sier han, som til daglig er assisterende butikksjef ved Centra på Høvik.

 

Sunt fokus

Årets NM har temaet "Grilling med sunn glød". En fersk undersøkelse gjennomført for Matprat viser at nordmenn er mer opptatt av sunnhet når vi griller i dag enn vi var for fem år siden. Derfor er grad av sunnhet tatt med som et kriterium som er med i hele konkurransen.

 

– Det er tre forhold som avgjør om grillmaten blir sunn: Det første er råvaren du griller, det andre er tilbehøret og det tredje er selve grillmetodene, forklarer Kringlebotn.

 

Denne utfordringen tar Sviddmat.no på strak arm. – Sunnhet er i fokus, og heldigvis griller vi mye sunt fra før, sier Gjerustad, som ønsker seg flere grillkonkurranser i Norge. – En grillkonkurranse i året er for lite. Det burde ikke være nødvendig å dra utenlands for å konkurrere, sier han.

 

Lagene skal vurderes både av en folkejury og en fagjury, der folkejuryen er åpen for alle. Påmeldingsfristen for grillag går ut onsdag klokken 12.

(Pressenytt)

Kontaktpersoner:

  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, matrådgiver / presseansvarlig Oda Christensen, mobil 93 65 25 22
  • MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Bjørn Tore Teigen, tlf. 22 09 25 52, mobil 91 51 95 52
  • Sviddmat.no, Ole Petter Gjerustad, mobil 41 67 36 11.

 

 

 

 

 

 

 

 

NM i grilling:

* I Sofienbergparken i Oslo, lørdag 4. juni.

* Lagene konkurrerer i fem kategorier:

  1. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av kyllingfilet.
  2. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av svin ytrefilet.
  3. Grilltallerken, hvor hovedingrediensen består av storfe mørbrad.
  4. Åpen klasse (selvvalgt hovedingrediens, som laget selv må medbringe):
  5. Bedømming av grillagets stand og arbeid. Premieringen vil hete: ”Showmans hip”.

* Følgende lag er påmeldt: Team Ytreeide, De Frustrerte Bondepiger og Kapteinen, Animal Farm - Orwell`s favourites, Bar-Bää-Ko, Teameat.net, Sviddmat.no, The Comfort team, Kjærlighet på pinne, Team BarbieQ, Hotspot, Krosby burningteam, Aloha XO Luau og Grill Invaders.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak riks, vinner 2010 Sviddmatno.jpg 4,97 MB (3504x2332)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.05.2011 08:00
Teknisk løsning ZEVS AS