presseticker

Skip to main content

Årets beste sylte kommer fra Kristiansand

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henrik Arneberg

Årets sylte: Representanter fra Slakter Frivold AS mottok prisen for årets sylte. Direktør Anne Mari Halsan fra Opplysningskontoret for kjøtt delte ut prisen. Foto: Henrik Arneberg

Oslo: Etter å ha smakt seg gjennom nesten 170 kjøttprodukter har en fagtung jury endelig funnet Norges beste julemat. Slakter Frivold i Kristiansand har Norges beste sylte.

De 12 fagdommerne har i fellesskap kåret Norges mest smakfulle julefavoritter. Julematen deles inn i sju klasser; Pinnekjøtt, julepølse, julepålegg, medisterkaker, sylte, ferdigstekt eller -kokt julemat og årets tradisjonsprodukt.

 

I tillegg til at de tre beste produktene i hver klasse ble kåret, ble det også utdelt gull-, sølv- og bronsemedaljer etter poengsum.

 

Slakter Frivold AS fra Kristiansand sikret seg årets pris for Norges beste julesylte. I tillegg fikk kjøttprodusenten SPIS Storkjøkken, også fra Kristiansand, prisen for Årets julepølse og to ganger gull for sitt pinnekjøtt – ett gull for urøkt pinnekjøtt og ett gull for ferdig utvannet pinnekjøtt. SPIS Storkjøkken selger kun direkte til restaurantene.

Totalt stakk byens kjøttbedrifter av med to priser og fire medaljer.

 

– Dette er priser som henger høyt og som det ligger mye prestisje i å vinne. Her konkurrerer store og små produsenter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, opplyser administrerende direktør Dag Henning Reksnes i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

 

Han forteller at flere av Kristiansands produsenter i år utmerket seg stort i konkurransen om den beste julematen. – Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen som i år, og konkurransen er jevn og hard. Det skyldes ikke bare antallet, men at flere produsenter holder høy standard, sier Reksnes.

 

Sikrer gode produkter

Reksnes forklarer at produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter mellom 25 og 40 kriterier, av minst fire fagdommere. – Vi merker at stadig flere produsenter ønsker å delta slik at de kan få vurdert produktene sine. I år var det et utrolig høyt nivå innenfor alle klassene.

 

Konkurransens hoveddommer Mette Juberg Varan mener kåringen er en vinn-vinn-situasjon. – Bedriftene får tilbakemelding på sine produkter slik at de kan forbedres, mens forbrukerne får god veiledning slik at de kan finne fram til de beste produktene, opplyser han.
(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, kommunikasjons- og organisasjonssjef Hulda Tronstad Nydal, mobil 99 26 18 16

* Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, administrerende direktør Dag Henning Reksnes, mobil 95 04 40 49

Årets julematvinnere:

Årets pinnekjøtt: Smedstuen Gård AS, Akershus, urøkt pinnekjøtt

Årets tradisjonsprodukt: A. Strøm-Larsen AS, Oslo, julepate

Årets ferdig stekt/kokt julemat: Jens Eide AS, Aust-Agder, bayonneskinke

Årets sylte: Slakter Frivold AS, Vest-Agder, Slakter Frivolds julesylte
Årets medisterkaker: Lynum Gårdsmat AS, Nord-Trøndelag, håndstekte medisterkaker

Årets julepålegg: Leiv Vidar Slakterforretning AS, Buskerud, ribberull

Årets julepølse, Annen pølse til jul: Arne Børresen AS, Hedmark, innmatpølse

Årets julepølse, Julepølse Røkt: SPIS Storkjøkken, Vest-Agder, vossakorv

Årets julepølse: Leiv Vidar AS, Buskerud, fin julepølse

 

 

Lokale vinnere Kristiansand:

Årets julesylte: Slakter Frivolds julesylte Slakter Frivold AS, Kristiansand

 

Årets julepølse: Vossakorv SPIS Storkjøkken, Kristiansand

 

Urøkt pinnekjøtt

Gull: Pinnekjøtt med lange bein SPIS Storkjøkken, Kristiansand

 

Ferdig utvannet pinnekjøtt

Gull: Kokt pinnekjøtt SPIS Storkjøkken, Kristiansand

Julepålegg

Bronse: Slakter Frivolds lammerull Slakter Frivold AS, Kristiansand

 

Tradisjonsprodukt

Bronse: Slakter Frivolds nellikflesk Slakter Frivold AS, Kristiansand

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak VEST AGDER Årets sylte.JPG 30,59 kB (3504x2336)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS