presseticker

Skip to main content

Ni år etter at Innovasjonsprisen for universell utforming ble delt ut for første gang, står Innlandet fremdeles uten en eneste pris. Nå etterlyser Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge (DOGA) flere nyskapende og inkluderende tjenester, produkter, bygg og omgivelser fra Innlandet.
På Østlandet er oppslutningen rundt kildesortering av plastemballasje rekordhøy, viser en ny måling.
Holmen Crisp har skapt en serie med glutenfritt mel som er både nostalgisk og moderne. Forsvarsbygg på Hamar jobber med å rehabilitere tusenvis av hektar med gamle militærområder. Nå får begge utmerkelsen DOGA-merket.
Totalt 18 heldige vinnere fra Hedmark og Oppland delte på 180 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019. Blant vinnerne finner vi to skoler, én barnehage, et servicesenter og en frivillighetssentral.
Oslo: Ifølge prognosene kommer innbyggere i Oppland til å handle for 2 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Hittil i år har vi levert inn seks prosent mer metallemballasje enn på samme tid i fjor. I Innlandet leveres 88 prosent av metallemballasjen til kildesortering, viser ferske tall.
DOGA Hedersmerket 2020 går til det vidstrakte landskapsprosjektet til Forsvarsbygg.
I en årrekke har Forsvarsbygg på Hamar rehabilitert og tilbakeført hundrevis av kvadratkilometer med gamle skytebaner og øvelsesfelt. Nå er selskapet nominert til selve DOGA Hedersmerket.
I løpet av drøyt to år har Circle K-kunder i Oppland reddet 5991 matporsjoner fra å bli kastet ved hjelp av en app. Aller flest måltider berges på Circle K Raufoss.
Nesten 95 000 opplendinger drikker kaffe hver dag. Mange bruker såkalte kaffeavtalekopper.
De tre siste årene har Circle K-stasjonene i Oppland samlet inn om lag 1,1 millioner kroner til brystkreftsaken. Best i fylket og tredje best på landsbasis i 2019: Circle K Dombås
Teknisk løsning ZEVS AS