presseticker

Skip to main content

Wallenius Wilhelmsen seiler i skyen

  Publisert: 23.10.2019 07:00 - av  Henning Poulsen

Sopra Steria skal hjelpe Wallenius Wilhelmsen med å navigere i nettskyen. Foto: Sopra Steria

Fra venstre, Odd Inge Bjørdal, direktør for Digital Platform Services i Sopra Steria, med Trond Pedersen, salgsdirektør for infrastruktur og drift, i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

Logistikkselskapet Wallenius Wilhelmsen legger alle sine IT-systemer i skyen - med Sopra Steria som los.

9500 ansatte. 130 lasteskip. 120 prosesseringssentre for biler og tungt utstyr. 15 handelsruter på 6 kontinenter. Det blir mange IT-prosesser. I løpet av neste halvår skal alle disse flyttes ut i skyen.

 

– Vi skal ligge i forkant av disrupsjonsbølgen. Derfor bruker vi helt bevisst moderne teknologi for å få fortrinn på forretningssiden, sier Totto Befring, leder for infrastrukturtjenester i Wallenius Wilhelmsen.

 

Microsoft Azure er den utvalgte skyplattformen. Flyttingen skjer ved hjelp av Sopra Sterias leverandøruavhengige skykatalog, RightCloud. Avtalen inkluderer IT-drift, servicedesk og ikke minst sikkerhetsovervåking gjennom selskapets døgnåpne sikkerhetssenter i Oslo.

 

Øker innovasjonstakten

Ifølge Befring skal Wallenius Wilhelmsen nå få enda bedre innsikt i sine skykostnader, samtidig som kapasitet vil kunne skaleres etter behov.

 

– Dermed får vi både større manøvreringsrom og bedre beslutningsgrunnlag. Vi kan også benytte ny teknologi og nye verktøy som blir tilgjengelig i Microsoft Azure, uten å måtte igjennom en tung implementeringsfase først, sier han.

 

Overgangen fra bakke til sky vil kunne øke innovasjonstakten for selskapet, og skal dessuten redusere IT-driftskostnadene med 40 prosent. Effektivisering betyr også miljøgevinst i form av mindre utslipp fra datasentrene. Wallenius Wilhelmsen har ambisjoner om å bli et nullutslippsselskap, og er en av grunnleggerne bak forbundet Getting to Zero Coalition.

 

– Stor skykompetanse i Norge

Selv om avtalen dekker verdensomspennende operasjoner, er Befring opptatt av at tyngdepunktet befinner seg i Norge.

 

– Her sitter svært tunge fagmiljøer på skyløsninger, ikke minst på Azure. Vi har fått et svært godt inntrykk av Sopra Steria og den kompetansen de sitter på, og vi gleder oss til å gå i gang med samarbeidet, sier han.

 

Satser friskt

Trond Pedersen, salgsdirektør for infrastruktur og drift i Sopra Steria, forteller at det er snakk om en stor og strategisk viktig skyavtale som dekker en rekke områder, alt fra sensorteknologi og tingenes internett (IoT) til 5G og autonome lasteskip.

 

– Anskaffelsesprosessen tok tre måneder, noe som forteller oss at Wallenius Wilhelmsen vet nøyaktig hva de vil ha, og at de satser friskt. De er en verdensleder på sitt felt, og er veldig tydelige på at de ønsker å beholde denne posisjonen. Vi blir deres globale samarbeidspartner, med en internasjonal leveransemodell og ledelse fra Norge sier han.

 

Sopra Steria lanserte i forrige måned sitt nye Security Operations Center (SOC), den nye førstelinjen i kampen for å beskytte sensitive data mot cyberkriminelle, fremmede stater og utro tjenere.

 

– Et globalt selskap som Wallenius Wilhelmsen har et sterkt behov for sikkerhet. Jeg er stolt over at de nå blir vår andre kunde ved vårt Security Operation Center i Oslo. Herfra skal vi overvåke kundens IT-systemer over hele verden, sier Pedersen.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst 1:

Sopra Steria skal hjelpe Wallenius Wilhelmsen med å navigere i nettskyen. Foto: Sopra Steria

 

Bildetekst 2:

Fra venstre, Odd Inge Bjørdal, direktør for Digital Platform Services i Sopra Steria, med Trond Pedersen, salgsdirektør for infrastruktur og drift, i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 45 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på 4,1 milliarder euro i 2018.

 

I Skandinavia sørger 2200 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,9 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.10.2019 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS