presseticker

Skip to main content

Verdens første selvbetjente arbeidsplass i skyen

  Publisert: 02.02.2012 10:35 - av  Henning Poulsen

SATSER I NORGE: Workplace on Command vil både markedsføres til eksisterende Steria-kunder i Norge, samt tilbys som en fleksibel tjeneste for nye kunder. Foto: Steria

Oslo: Steria lanserer i dag den første virtuelle arbeidsplassen med tilgang hvor som helst, når som helst og fra hvilken som helst enhet. Samtidig viser en undersøkelse at stadig flere norske bedrifter omfavner nettskyen.

Workplace on Command (WoC) er navnet på tjenesten som lanseres i de 16 landene der Steria har virksomhet. Tjenesten bygger på teknologi fra Microsoft, Citrix, Cisco og NetApp.

 

De siste årene har norske arbeidsplasser flommet over av smarttelefoner og nettbrett, noe som gir it-avdelingen mye hodebry. Sjefsarkitekt Kim Næss i Steria forteller at særlig yngre arbeidstakere fra den såkalte generasjon Y forventer å kunne ta med sin egen enhet og få full tilgang til bedriftens it-systemer.

 

Betal-for-bruk

– De siste 10-15 årene har mobilitet og fleksibilitet vært et hett tema på arbeidsplasser både i Norge og internasjonalt. Imidlertid har slike løsninger krevd skreddersøm og vært både dyre og rigide. Med WoC får ansatte tilgang til bedriftens egne applikasjoner samt standardapplikasjoner, helt uavhengig av tid, sted og enheten de jobber fra, sier Næss.

 

Han forklarer at styrkene til WoC ligger i selvbetjening og økonomi, i tillegg til fleksibilitet. – Brukerne kan selv abonnere på de applikasjonene de trenger, noe som letter administrasjonsarbeidet. Bedriften betaler dessuten bare for applikasjoner som brukes, altså ”pay-per-use”, og det vet vi er et kraftig incentiv, forteller Næss.

 

Skytjenester mer populære

Tjenesten er bygget på eksisterende og velkjente komponenter. – Vi bruker skyplattformen til Cisco for å sy alt sammen til en sømløs og brukervennlig løsning, sier Næss.

 

Ifølge en undersøkelse Rock IT har gjennomført for Steria i Norge blir stadig flere bedrifter positive til bruk av skytjenester, eller Cloud Computing. Bare i løpet av 2011 har skyteknologi blitt mer aktuelt for 42 prosent av virksomheter her til lands, viser undersøkelsen.

 

Satser i Norge

WoC vil i første omgang markedsføres til eksisterende Steria-kunder samt tilbys som en fleksibel tjeneste for nye kunder. Næss understreker at sikkerheten er svært høy, og at alle data fra norske kunder vil lagres på norske datasentre.

(Pressenytt)

 

 

Se video om Workplace on Command her: www.steria.com/workplaceoncommand/demo

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, sjefsarkitekt Kim Næss, mobil 915 222 72

* Steria, direktør for forretningsutvikling Trygve Solem, mobil 917 27 000

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

SATSER I NORGE: Workplace on Command vil både markedsføres til eksisterende Steria-kunder i Norge, samt tilbys som en fleksibel tjeneste for nye kunder. Foto: Steria

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Workplace On Command image 1.jpg 14,90 kB (1164x1524)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.02.2012 10:35
Teknisk løsning ZEVS AS