presseticker

Skip to main content

Verdens første delte betalingssystem

  Publisert: 16.09.2013 07:00 - av  Stefan Thorsteinsen

– Det er stor etterspørsel etter nye systemer som kutter tid og kostnader, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: De franske storbankene La Banque Postale og Société Générale setter opp et delt betalingssystem som skal takle milliarder av transaksjoner. Steria leverer infrastrukturen.

De to storbankene har gått sammen om å skape ”Transactis”, det første fullt ut delte betalingssystemet i verden. Transactis er basert på Sterias ”Stecard”-løsning, og gjør det mulig for bankene å håndtere over fire milliarder transaksjoner årlig fra 11 000 minibanker, 170 000 betalingsterminaler og 20 millioner bankkort.

 

Stecard er en del av Sterias nye plattform for elektroniske penger, og lar banker drive en mer fleksibel og smidig bankløsning enn tidligere, samtidig som de har muligheten til raskt å utvikle og implementere nye løsninger.

 

– Økt konkurranse i banksektoren har skap stor etterspørsel etter nye systemer som kutter tid og kostnader. Steria har over 25 års erfaring med utvikling av betalingssystemer, og har vært en av drivkreftene bak Transactis siden starten i 2008, kommenterer markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria, Anders Lindgren.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Anders Lindgren.jpg 1,18 MB (3328x2754)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.09.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS