presseticker

Skip to main content

Trøndersk datasenter blir grønt

  Publisert: 15.09.2014 07:30 - av  Henning Poulsen

KLIMAPRESS. – Mange kunder er opptatt av å redusere sitt klimaavtrykk. Ved å bli karbonnøytrale er Steria også med på å redusere kundenes utslipp, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Sterias datasenter i Trondheim er et av de første i verden som mottar en anerkjent miljøsertifisering.

Hele 46 datasentre i 13 land blir karbonnøytrale som følge av at konsulentselskapet Steria nå får sertifiseringen ”CarbonNeutral Data Centres”. Blant disse finner vi to datasentre i Oslo og ett i Trondheim.

 

– IKT står for opp mot 10 prosent av strømforbruket i Europa – og fire prosent av karbonutslippet. Samfunnsansvar har alltid vært i Sterias DNA. Vi ønsker å gjøre vårt for å redusere bransjens klimaavtrykk, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet.

 

Hun er stolt over at Steria er blant de første i verden som får datasentrene sine sertifisert av The CarbonNeutral Company. Siden 1997 har miljørådgiverorganisasjonen hjulpet bedrifter over hele verden med å bli grønnere.

 

– Det er to områder der vi som et internasjonalt konsulentselskap særlig påvirker miljøet: Reisevirksomheten vår, og energibruken til datasentrene våre. Allerede i 2010 ble Steria et klimanøytralt selskap på forretningsreiser. Karbonnøytrale datasentre er et naturlig neste steg for oss, sier Skilbrigt, som forteller at Steria Norge har vært en aktiv miljøpådriver i konsernet i en årrekke.

 

– Reduserer kundenes klimaavtrykk

Skilbrigt påpeker at miljø- og samfunnsansvar får en stadig mer sentral rolle i anbudskonkurranser. Hun tror den nye sertifiseringen vil gjøre Steria til en enda mer attraktiv partner for bedrifter i offentlig og privat sektor, både i Norge og internasjonalt.

 

– Mange kunder er opptatt av å redusere sitt klimaavtrykk. Her kan underleverandører spille en viktig rolle. Ved å bli karbonnøytrale er Steria også med på å redusere kundenes utslipp, sier Solfrid Skilbrigt.

 

Mellom 2008 og 2013 har Steria redusert klimagassutslippene sine med 38 prosent per ansatt. I fjor høst ble Steria den første franske virksomheten som mottok toppkarakteren 100A av klimaanalyseselskapet CDP, tidligere kjent som Carbon Disclosure Project.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKSER

 

Dette er The CarbonNeutral Company:

Tilbyr tjenester til virksomheter som ønsker å redusere sitt klimaavtrykk. Jobber med over 300 bedrifter i 35 land innen alt fra måling av karbonutslipp og styring av underleverandør til forvalting av vannressurser og vern av biologisk mangfold. Basert i London og New York.

Mer informasjon på www.carbonneutral.com

 

Dette er Steria:

Steria er et internasjonalt konsulentselskap med 20 000 medarbeidere i 16 land som jobber med forretnings- og it-rådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. I Norge sørger 1000 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Steria leverer tjenester til mange av Norges største virksomheter, deriblant, Avinor, Canal Digital, Det norske oljeselskap, DNB, Flytoget, Forsvaret, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger Uten Grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens innkrevingssentral, Statens Pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet.

Mer informasjon på www.steria.no

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, Group Programme Director Corporate Social Responsibility Solfrid Skilbrigt, mobil 905 51 086

* Steria, Marketing and Communication Director Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

Bildetekst:

KLIMAPRESS. – Mange kunder er opptatt av å redusere sitt klimaavtrykk. Ved å bli karbonnøytrale er Steria også med på å redusere kundenes utslipp, sier Solfrid Skilbrigt, direktør for samfunnsansvar i Steria-konsernet. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Solfrid 1.JPG 25,92 kB (3888x2592)
Bilde - vedlegg til sak Solfrid 2.JPG 24,57 kB (2592x3888)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.09.2014 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS