presseticker

Skip to main content

Telenor velger Sopra Steria som langsiktig IT-partner

  Publisert: 18.09.2018 07:00 - av  Henning Poulsen

STRATEGISK AVTALE. Telenor Norge og konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (t.v.) velger Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti, som langsiktig partner og breddeleverandør på IT-siden. Foto: Sopra Steria

Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria skal forvalte en portefølje med forretningskritiske applikasjoner for Telenor.

– Telenor Norge eier kritisk nasjonal infrastruktur. Vi har behov for å knytte til oss ytterligere leverandører i Norge som kan bidra til en stabil og sikker forvaltning av våre systemer også i fremtiden. Valget falt på Sopra Steria grunnet kompetanse og kvalitet, og føler oss trygge i valget av en langsiktig partner som allerede er en erfaren forvalter og utvikler av samfunnskritiske systemer i Norge, sa Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge, da han signerte kontrakten.

 

Sopra Steria har tidligere bygget enkeltsystemer for Telenor. Nå blir IT-konsulentene langsiktig partner og breddeleverandør med ansvar for forvaltning, utvikling og modernisering av en portefølje av Telenors applikasjoner.

 

– Stor og viktig oppgave

– Dette er en stolt dag for oss. Sopra Steria får ansvar for å håndtere flere av Telenors IT-systemer de neste årene, noe som er en omfattende og viktig oppgave. Vi kommer til å trekke på kompetanse og erfaring fra mange år med utvikling og digitalisering av store, samfunnskritiske systemer i Norge. Et stort, tverrfaglig team hos oss skal jobbe med Telenor. Vi vil levere tjenester med hele bredden av vår tjenesteportefølje, fra forvaltning til strategi og innovasjon, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

Kontrakten er blant de største på det norske markedet hittil i år.

 

– Sopra Steria har det ledende miljøet i Norge når det kommer til forvalting og modernisering av store porteføljer. Vi skal sørge for at Telenor også i fremtiden leverer gode tjenester til sine kunder og samarbeidspartnere, sier Rusti.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

STRATEGISK AVTALE. Telenor Norge og konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (t.v.) velger Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti, som langsiktig partner og breddeleverandør på IT-siden. Foto: Sopra Steria

 

 

 

 

Faktabokser

Om Telenor Norge

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

 

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

 

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.09.2018 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS