presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2012:

Suksess for norsk videokonferanse - SPERREFRIST TIL 18.4. KL 18.00

  Publisert: 18.04.2012 08:00 - av  Henning Poulsen

ENKLERE VIDEOKONFERANSER: Cisco fikk Merket for god design for ”Cisco TelePresence MX200”.

Oslo: MX200 er navnet på en telepresenceløsning det norske utviklingsmiljøet til Cisco har designet for massemarkedet. Nå er salget i ferd med å ta av internasjonalt, samtidig som produsenten i dag mottar det ettertraktede Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 18. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Merket for god design belønner bedrifter og designere som sammen skaper produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design. – Dette er de mest nytenkende og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Marte Grevsgard i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Videokonferanse på et kvarter

De fleste er enige i at videokonferanser er en fin ting. Du slipper å reise til en annen kant av landet – eller verden – noe som er bra for både miljø, effektivitet og familieidyll, samtidig som du likevel kan se din møtepartner i øynene.

 

Dessverre står ofte videokonferanseutstyret på sjefens kontor, eller på et forgjettet møterom som helst må bestilles mange uker i forveien. Det har Cisco tatt konsekvensen av. De har laget et produkt, Cisco TelePresence MX200, som lar seg installere på bare 15 minutter.

 

– MX200 er ekstremt enkelt å installere, bruke og administrere. Vi er først ute i markedet med et nøkkelklart, rimelig produkt for små og mellomstore møterom, og tidspunktet er optimalt. Mange bedrifter ønsker å gjøre videokonferanser tilgjengelig for sine ansatte, og trenger en standardisert løsning som kan rulles ut raskt, sier Torkel Mellingen, designsjef i Cisco.

 

– God design kan gjøres billig

Han forteller at når kunden selv kan montere systemet, reduseres anskaffelseskostnaden. Alle komponenter er fullintegrert, elektronikk og kabling er kraftig forenklet og det er færre deler. Samtidig er MX200 et estetisk tiltalende produkt som tåler å stå fremme istedenfor å gjemmes bort i et skap når det ikke er i bruk.

 

– Smarte og estetiske løsninger gjør ikke nødvendigvis et produkt dyrere. Gjennom hele prosjektet hadde vi en uttalt målsetting om å løse mest mulig med færrest mulig komponenter. Viljen til å gå nye veier ble nøkkelen til god design med liten prislapp, sier industridesigner Kristian Magnus Østensen.

 

Løsningen ble lansert i fjor sommer, og salget er i ferd med å ta av. Store Cisco-kunder i bank- og finansbransjen, industri og offentlig sektor har allerede bestilt flere hundre systemer til sine kontorer rundt omkring i verden.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling av Merket for god design legges her kl 18, onsdag 18. april: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

FAKTABOKS:

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)

 

Bildetekst:

ENKLERE VIDEOKONFERANSER: Cisco fikk Merket for god design for ”Cisco TelePresence MX200”.

 

Kontaktpersoner:

* Cisco, markedssjef Berit Lid Scharff, mobil 971 39 487, e-post berit.lid.scharff@cisco.com

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Mer informasjon om Designdagen 2012: http://www.norskdesign.no/designdagen-2012/category8915.html

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Cisco_MX200_front.jpg 1,04 MB (2400x3395)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.04.2012 08:00
Teknisk løsning ZEVS AS