presseticker

Skip to main content

Styrket i troen på mobilitet

  Publisert: 11.06.2012 09:25 - av  Henning Poulsen

MOBILITET OG NETTSKY. Hele 50 prosent av norske it-sjefer velger mobilitet som sin fremtidstrend, mens 25 prosent svarer nettskyen. Foto: YayMicro

Oslo: Norske, svenske og danske it-sjefer har pekt ut hvilke trender de tror vil påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige de neste to-tre årene. På ubestridt førsteplass troner mobilitet.

Det viser den skandinaviske undersøkelsen ”IT-ledelsens utfordringer”, som Ipsos MMI hvert år gjennomfører for Steria. I år deltok 300 it-sjefer i undersøkelsen.

 

– For mange er det like naturlig å gjøre jobben sin fra en mobiltelefon som foran en dataskjerm. Bedrifter som ikke henger med risikerer å bli oppfattet som sidrumpa, særlig av litt yngre arbeidstakere, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Hele 50 prosent av norske it-sjefer velger mobilitet som sin fremtidstrend, mens 25 prosent svarer nettskyen. Virtualisering og sosiale medier oppnår en oppslutning på 10 prosent. I Sverige og Danmark er troen på mobilitet nesten like sterk.

 

Svenske it-sjefer innehar i tillegg den sterkeste troen på nettskyen, mens virtualisering får sterkest støtte blant danske it-sjefer. Også i 2011 kom mobilitet på førsteplass i Norge, Sverige og Danmark, men i år har oppslutningen økt i samtlige land.

 

Vil kjøpe mobil infrastruktur

Steria-undersøkelsen viser også at 42 prosent av norske it-sjefer kommer til å prioritere mobil infrastruktur i sin organisasjon i fremtiden, mot 39 prosent i fjor og bare 21 prosent i forfjor.

 

Lindgren mener de fleste it-sjefer nå har gitt opp kampen mot ”ta-med-din-egen-maskin”-bølgen. Nå handler det i stedet om å tilrettelegge for at arbeidstakere kan koble seg opp fra mange ulike enheter.

 

– I bunn og grunn handler dette om lønnsomhet. Mobilitet gir økt fleksibilitet, og i mange tilfeller også større effektivitet, påpeker Lindgren. Ifølge analysebyrået IDG kan 65 prosent av bedriftene som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

(Pressenytt)

 

 

Fremtidens teknologitrender - Norge

1. Mobilitet

2. Cloud Computing

3. Virtualisering

3. Sosiale medier

5. Outsourcing

6. Grønn IT

7. Biometri

(Kilde: undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer 2012”)

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekster:

MOBILITET OG NETTSKY. Hele 50 prosent av norske it-sjefer velger mobilitet som sin fremtidstrend, mens 25 prosent svarer nettskyen. Foto: YayMicro

 

FREMTIDSTREND. – Mobilitet er en tydelig trend som vil prege både it-bransjen og arbeidshverdagen til folk flest de nærmeste årene, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak applikasjonsgalakse.jpg 5,75 MB (3880x3880)
Bilde - vedlegg til sak steria2861.jpg 2,09 MB (3198x4854)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.06.2012 09:25
Teknisk løsning ZEVS AS