presseticker

Skip to main content

Stor NATO-kontrakt til Sopra Steria

  Publisert: 26.03.2015 07:30 - av  Henning Poulsen

Foto: ISAF

Foto: US State Department

GODE PÅ FORSVAR. – NATO-kontrakten styrker Sopra Sterias posisjon som en solid aktør på forsvarsmarkedet, sier Ragnhild Hauge, direktør for forretningsutvikling i Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: NATO har gitt konsulentselskapet Sopra Steria i oppdrag å levere et logistikkprogram som gir mer effektiv planlegging, økt fleksibilitet og bedre støtte til tropper i kamp.

– Dette er en betydningsfull kontrakt i europeisk sammenheng og dessuten den første store NATO-kontrakten vi har fått. Den styrker Sopra Sterias posisjon som en solid aktør i forsvarsmarkedet, sier Ragnhild Hauge, direktør for forretningsutvikling i Sopra Steria i Skandinavia.

 

Konsulentselskapet med hovedkontor i Paris skal levere et omfattende program for transformasjonslogistikk: Logistics Functional Services (LOGFS). Programmet spiller en avgjørende rolle for NATOs fremtidige evne til å planlegge og koordinere ressurser og forsyninger, medisinsk støtte og forflytninger av personell og utstyr. Systemet lar NATO vise og bearbeide logistiske data og bilder i et geografisk informasjonssystem (GIS).

 

– Kartløsningen i systemet lar NATO spore og kontrollere bevegelsene til sine ressurser. Dette vil styrke samarbeidet mellom ulike nasjoners NATO-styrker. LOGFS skal integreres med eksisterende plattformer og systemer og vil gi bedre samspill på tvers av funksjoner, sier Hauge.

 

Sopra Steria har jobbet tett på forsvarsindustrien i en årrekke, både internasjonalt og i her til lands. Skandinavia er per i dag det tredje største forsvarsmarkedet for Sopra Steria-gruppen målt i omsetning, etter Storbritannia og Frankrike.

 

John Torrie, viseadministrerende direktør i Sopra Steria-gruppen, forteller at NATO blir en viktig kunde.

 

– Vi har en sterk merittliste for levering av komplekse forsvarssystemer over hele Europa. Løsningen vil dekke NATOs nåværende og fremtidige operative behov, sier han.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

GODE PÅ FORSVAR. – NATO-kontrakten styrker Sopra Sterias posisjon som en solid aktør på forsvarsmarkedet, sier Ragnhild Hauge, direktør for forretningsutvikling i Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, direktør forretningsutvikling Ragnhild Hauge, mobil 911 65 016

* Sopra Steria, Marketing and Communication Director Scandinavia – Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia, og kjenner en rekke bransjer fra innsiden. Selskapet har 36 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 28 milliarder kroner i 2013.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.com

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.03.2015 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS