presseticker

Skip to main content

Stor IKT-avtale med NAV

  Publisert: 30.10.2012 08:54 - av  Henning Poulsen

– Moderniseringsprogrammet til NAV er et av de største og viktigste it-programmer i offentlig sektor. Dette er en svært viktig kontrakt for oss, sier Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

Oslo: Steria har fått jobben med å sørge for at NAV har tilstrekkelig ressurser og kompetanse til å gjennomføre et omfattende IKT-moderniseringsprogram. Kontrakten er verdt inntil 800 millioner kroner over seks år.

– NAV skal igjennom en stor og viktig IKT-modernisering, noe som stiller store krav til organisasjonen. Steria blir NAVs samarbeidspartner på kundesiden. Vi skal bistå NAV med gjennomføringen av moderniseringsprogrammet og med at alle øvrige oppgaver i etaten ivaretas, sier en strålende fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

 

Etter en anbudsprosess med krevende forhandlinger valgte NAV å gi kontrakten til Steria sammen med underleverandørene Acando og Ciber. Kontrakten løper over seks år og er verdt mellom 650 og 800 millioner kroner. Arbeidet er allerede påbegynt.

 

– Moderniseringsprogrammet til NAV er et av de største og viktigste it-programmer i offentlig sektor. Dette er en svært viktig kontrakt for oss, sier Solem i Steria.

 

750 millioner i 2013

I statsbudsjettet for 2013 har regjeringen foreslått å sette av nesten 750 millioner kroner til IKT-modernisering i NAV. Dette skal gi brukerne bedre tjenester, gjøre det lettere for arbeidsgivere å kommunisere med NAV og redusere tiden de ansatte må bruke på skjemaer.

 

Steria vil selv direkte ha ansvar for fire av de fem fagområdene som det skal leveres tjenester på: forretningsrådgivning, prosjektledelse, teknisk bistand og testing, mens underleverandør Acando får hovedansvaret for arkitektur.

 

Administrerende direktør Aasmund Frøseth i Acando understreker at NAV-moderniseringen er ett av de mest omfattende IKT-endringsprogrammene i Norge og at gjennomgripende arkitektur er avgjørende for å realisere gevinster og holde kostnader innenfor rammene.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, direktør for forretningsutvikling Trygve Solem, mobil 917 27 000

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

 

Bildetekst:

– Moderniseringsprogrammet til NAV er et av de største og viktigste it-programmer i offentlig sektor. Dette er en svært viktig kontrakt for oss, sier Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Trygve Solem Steria AS_12.JPG 15,61 kB (2848x4288)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.10.2012 08:54
Teknisk løsning ZEVS AS