presseticker

Skip to main content

Stor EU-kontrakt til Unisys og Steria

  Publisert: 05.12.2013 08:30 - av  Henning Poulsen
Oslo: Unisys og samarbeidspartner Steria får jobben med å modernisere EUs skatt- og tollnettverk. Kontrakten kan være verdt over en halv milliard kroner, og skal styrke EU-landenes kamp mot skattesvindlere. Avtalen kan fornyes årlig i til sammen tre år.

I dag, torsdag 5. desember, ble det kunngjort at Unisys og Steria skal modernisere EU-landenes skatt- og tollnettverk. De to leverandørene skal erstatte EUs gamle kommunikasjonsplattform med en fleksibel, kostnadseffektiv løsning.

 

Blir mer gjennomsiktig

– Dette er et både spennende og viktig prosjekt, der vi skal bidra til modernisering av EUs infrastruktur, øke hastigheten på kommunikasjonen mellom landene og redusere kostnader, sier Bart Steukers, administrerende direktør for Unisys på kontinentale Europa.

 

Det er Unisys som skal lede prosjektet. Prosjektet skal transformere måten EU jobber med skatt og toll på over landegrensene. Den nye plattformen vil styrke samarbeidet mellom de 28 medlemslandene, og gjøre skatt- og tollforhold mer gjennomsiktig.

 

1,2 milliarder overføringer

Plattformen utgjør en felles inngangsport for medlemslandenes ulike skatt- og tollapplikasjoner, og tillater landene å dele informasjon og bekjempe svindel og økonomisk kriminalitet. I 2011 håndterte den gamle kommunikasjonsplattformen til EU-kommisjonens generaldirektorat for beskatning og tollunion (DG Taxud) over 1,2 milliarder dataoverføringer mellom medlemslandene.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

 


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 05.12.2013 08:30
Teknisk løsning ZEVS AS