presseticker

Skip to main content

Større it-budsjetter – mer til drift

  Publisert: 09.08.2011 07:30 - av  Henning Poulsen
Anders Lindgren, Steria

FÆRRE KUTT: – Antall bedrifter som kutter i it-budsjettet er rekordlavt, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Store norske virksomheter investerer stadig mer penger i teknologi, og svenske og danske bedrifter følger etter.

Dette kommer fram i undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer”, som Synovate har gjennomført for it-konsulentselskapet Steria.

 

26 prosent av de norske it-sjefene i undersøkelsen svarer at de har fått oppjustert sine budsjetter med 10 prosent eller mer i år. 63 prosent melder om stort sett uendrede budsjetter.

 

Rekordfå kutt

– Veksten i it-budsjettene fortsetter fra i fjor, og fremstår som sunn. Samtidig ser vi at bare 8 prosent av de norske bedriftene og organisasjonene i undersøkelsen har kuttet i sine budsjetter. Dette er det laveste tallet siden finanskrisen, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Veksttrenden gjør seg også til en viss grad gjeldende i våre naboland, viser undersøkelsen. 17 prosent av større svenske virksomheter har skrudd opp sine it-budsjetter med mer enn 10 prosent i år, mens 9 prosent derimot har kuttet i budsjettet. I Danmark har 22 prosent av it-sjefene fått mer penger å rutte med, men samtidig melder 18 prosent av danskene om budsjettkutt.

 

Driftstunge norske bedrifter

Drift og vedlikehold sluker fremdeles store deler av it-budsjettet hos mange. Nesten fire av ti av de norske virksomhetene i undersøkelsen bruker over 60 prosent av it-budsjettet på dette. Her er svenske og danske bedrifter tilsynelatende mer effektive – her er det omkring tre av ti som bruker over 60 prosent av budsjettet på drift.

 

– Bedrifter som bruker store deler av it-budsjettet sitt på drift og vedlikehold har lite spillerom for en konstruktiv og fremtidsrettet it-ledelse. Her er det rom for forbedring, konstaterer Lindgren.

 

Samtidig kommer det fram at samarbeidsklimaet mellom it-ledelsen og toppledelsen er best i Norge. Blant de nær 200 norske it-sjefene som deltok i undersøkelsen mener 64 prosent at ledelsen i deres bedrift er svært eller ganske villig til å investere i it som et strategisk virkemiddel. 59 prosent av danskene og 54 prosent av svenskene er enige i dette.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

FÆRRE KUTT: – Antall bedrifter som kutter i it-budsjettet er rekordlavt, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 285,25 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.08.2011 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS