presseticker

Skip to main content

Steria vant storavtale med Trondheim

  Publisert: 27.06.2011 10:35 - av  Henning Poulsen

REKORDAVTALE: Kontrakten med Trondheim kommune er en av de største driftsavtalene Steria har inngått i Norge. Foto: YayMicro

Oslo: Trondheim kommune setter applikasjonsdriften til Steria de neste fem årene. Avtalen er verdt opp mot 155 millioner kroner.

– Dette er en av de desidert største driftsavtalene vi har inngått i Norge, sier en fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

 

Kommunen la ut en anbudsforespørsel i desember i fjor, og etter en prekvalifiseringsrunde sto det mellom tre selskaper. – Vi mottok flere gode tilbud, men etter en omfattende utvelgelsesprosess føler vi oss trygge på at Steria er riktig partner for drift av vår applikasjonsportefølje, sier it-sjef Harald Moe i Trondheim kommune.

 

150 applikasjoner

Avtalen innebærer at Steria skal levere all sentral applikasjonsdrift i kommunen. Trondheims it-løsninger har 12 000 brukere fordelt på 150 applikasjoner. Steria skal bygge en ny it-plattform fordelt på to datasentre, ett i Trondheim og ett i Oslo.

 

Etter hvert som den nye plattformen blir klar skal alle applikasjoner og data migreres over fra eksisterende driftsleverandør. – Vi skal levere fremtidsrettede løsninger og drive kontinuerlig videreutvikling av teknologien, slik at brukerne opplever kommunen som moderne og nyskapende, sier Solem i Steria.

 

Avtalen løper over fem år, med opsjon på ett år til. Tas opsjonsåret med i regnestykket blir totalverdien 155 millioner kroner. Deler av beløpet skal benyttes til videreutvikling av løsningene gjennom kontraktsperioden.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Trondheim kommune, it-sjef Harald Moe, mobil 911 12 424

* Steria, direktør Trygve Solem, mobil 917 27 000

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

REKORDAVTALE: Kontrakten med Trondheim kommune er en av de største driftsavtalene Steria har inngått i Norge. Foto: YayMicro (OBS: Rettighetene til dette bildet gjelder kun i forbindelse med omtale av denne nyheten)

 

SIGNERER: Sterias administrerende direktør Kjell Rusti og Anne Sverkmo Behrens, fungerende organisasjonsdirektør i Trondheim kommune, signerer avtalen. Foto: Steria

 

Faktabokser

Dette er Trondheim kommune:

Trondheim er en bykommune i Sør-Trøndelag, og er med sine 173 652 innbyggere den tredje mest folkerike kommunen og tredje største byen i Norge. Trondheim er administrasjonssentrum for Sør-Trøndelag fylke.

(Kilde: Wikipedia)

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak trondheim.jpg 2,29 MB (3888x2278)
Bilde - vedlegg til sak Kontraktssignering Trondheim kommune crop 002.jpg 614,51 kB (3580x2106)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.06.2011 10:35
Teknisk løsning ZEVS AS