presseticker

Skip to main content

Steria skal spare britiske justismillioner

  Publisert: 30.03.2011 11:33 - av  Henning Poulsen

JUSTISAVTALE: Steria har vunnet enda en offentlig kontrakt i Storbritannia. Foto: justice.gov.uk

Oslo: En ny felles plattform skal hjelpe det britiske justisdepartementet med å spare nærmere en kvart milliard it-kroner årlig.

Steria har inngått en femårskontrakt med Justisdepartementet i Storbritannia. It-konsulentene skal levere en ERP-løsning som blir en felles driftsplattform for hele departementet – og på sikt alle underliggende etater.

 

Løsningen er basert på Oracle E-Business Suite R12, og det legges opp til mest mulig automatisering og selvbetjening. Fra 2013 skal systemet gi årlige it-innsparinger på omkring 245 millioner kroner.

 

Offentlige gigantavtaler

Avtalen føyer seg inn i rekken av offentlige kontrakter Steria har vunnet i Storbritannia. I fjor inngikk selskapet en avtale med politimyndighetene i det britiske distriktet Cleveland som skal spare nærmere en halv milliard it-kroner.

 

For halvannet år siden gikk Storbritannias helsedepartement sammen med Steria om å opprette NHS Shared Business Services, som leverer it-baserte tjenester til foretak i helsesektoren. Foretaket skal spare omkring 2,2 milliarder helsekroner innen 2015.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak ministry of justice.jpg 3,34 kB (130x90)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.03.2011 11:33
Teknisk løsning ZEVS AS