presseticker

Skip to main content

Steria selger bankterminalområde til Point

  Publisert: 06.09.2007 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: It-konsulentselskapet Steria selger forretningsområdet elektronisk betalingsformidling til Point.

Avtalen mellom Steria Norge og Point International ble inngått 6. september, og omfatter 17 ansatte samt programvaren SteriaPAY og tilhørende distribusjonsvirksomhet av terminalløsninger og verksted.

 

– Salget er et resultat av en mer målrettet satsing på våre kjerneområder, som er rådgivning, systemintegrasjon og drift. Betalingsformidling er et veldig spesialisert felt som ligger utenfor kjerneområdene våre, og derfor var det riktig for oss å selge nå, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

 

– Betalingsterminal-løsninger er vår hovedvirksomhet. Bakgrunnen for oppkjøpet er at vi ønsker å vokse ytterligere på dette området i Norge og Skandinavia, sier administrernede direktør Mikael Sundin i Point Transaction Systems.

 

Forutsatt godkjenning fra konkurransemyndigheter trer avtalen i kraft 30. september i år

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

* Steria, adm. dir. Kjell Rusti, mobil 906 26 026

* Point, adm. dir. Mikael Sundin, mobil xxxx

 

FAKTABOKS

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med 10 500 medarbeidere i 14 land, inkludert 300 medarbeidere i Norge. Selskapet som er børsnotert i Frankrike, omsatte i 2006 for 10,5 milliarder kroner. Bransjer hvor Steria står spesielt sterkt omfatter offentlig sektor, forsvar og politi, finans, telekom, transport og varehandel. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift.

Det betyr at Steria bistår med alt fra forretnings- og it-rådgivning til prosjektledelse, systemutvikling og infrastrukturleveranser til driftsstøtte og vedlikeholdsservice. For mer informasjon: www.steria.no

 

Dette er Point:

Point Transaction Systems AS utvikler og leverer betalingsterminal-løsninger for norsk næringsliv. Selskapet ble etablert i Oslo i 1987, og inngår i Point International, et selskap som er markedsledende innen dette området i Norden og Baltikum, med over 220 000 terminaler levert. Virksomheten i Norge ble kåret til en av årets Gaselle-bedrifter av Dagens Næringsliv i 2006. For mer informasjon: www.point.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.09.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS