presseticker

Skip to main content

Steria og Viju satser på samhandling

  Publisert: 17.06.2013 07:30 - av  Henning Poulsen

– Samhandlingsmarkedet er for teknologistyrt, og det er behov for å utvikle nye former for samhandling som lar bedrifter utnytter mulighetene som ligger i teknologien, sier Erlend Johannessen i Steria.

 

– Sammen med Steria ønsker vi å løse kundenes utfordringer med interaktiv jobbing og samhandling, sier Knut Bentzen, salgsdirektør i Viju.

 

Oslo: Stadig flere bedrifter investerer i videomøter og interaktivitet, men markedet preges av silotenking og løsningene er lite kompatible med hverandre. Nå gjør Viju og Steria felles front for å kapre store virtuelle samhandlingsprosjekter i Norge.

– Vi utfyller hverandre godt på kompetanse, kundebaser og strategi, og derfor har vi nå inngått avtale om å samarbeide på aktuelle prosjekter. Markedet er fremdeles temmelig teknologistyrt, hvor det er behov for å utvikle nye former for samhandling som lar bedrifter utnytte mulighetene som ligger i teknologien, sier Erlend Johannessen, forretningsutvikler og leder for Collaboration & Unified Communications i Steria.

 

Knut Bentzen, salgsdirektør i Viju, påpeker at samhandlingsmarkedet består av en rekke løsninger som ikke alltid er like kompatible med hverandre. – Globale aktører som Cisco og Microsoft tilbyr et stort utvalg IP-baserte telefoni- og videoløsninger for møterommet, og nye aktører dukker stadig opp med innovative løsninger for telepresence, chat, IM og datadeling. Mange kunder opplever imidlertid at løsningene i liten grad kan implementeres og brukes om hverandre, sier han.

 

– Alle så hva som skjedde i markedet for smarttelefoner når Apple lagde en brukervennlig løsning, men den ville aldri slått an om man ikke kunne ringe til en Nokia- eller Samsung-telefon med den. Sammen med Steria ønsker vi å løse kundenes utfordringer med interaktiv jobbing og samhandling, sier Bentzen.

 

Avtalen legger opp til at hver enkelt kunde selv kan bestemme hvilket av de to selskapene som skal være ledende kontraktspartner.

(Pressenytt)

 

Bildetekster:

– Samhandlingsmarkedet er for teknologistyrt, og det er behov for å utvikle nye former for samhandling som lar bedrifter utnytter mulighetene som ligger i teknologien, sier Erlend Johannessen i Steria.

 

– Sammen med Steria ønsker vi å løse kundenes utfordringer med interaktiv jobbing og samhandling, sier Knut Bentzen, salgsdirektør i Viju.

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, leder - Collaboration & Unified Communications - Erlend Johannessen, mobil 98 21 86 28, e-post: erj@steria.no

* Viju, salgsdirektør Knut Bentzen, mobil 91 71 00 03, e-post: knut.bentzen@vijugroup.com, video: kbe@vijugroup.com

 

FAKTABOKSER:

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret. Steria besitter bred kompetanse innen infrastrukturtjenester, arkitektur, integrasjoner, prosjektledelse, (kapasitet og metode) og tung teknisk kompetanse på både Microsoft Lync, Cisco Voice & Borderless

 

Dette er Viju:

Viju er en global spesialist på visuell kommunikasjon som jobber med å skape gode brukeropplevelser innen samhandling. Forretningsområdene er videobasert samhandling og audiovisuelle løsninger med tilknyttede tjenester. Viju har om lag 250 ansatte, og kontorer fra Tromsø i nord til Trondheim, Bergen, Oslo og Stavanger i sør. Fra hovedkontoret i Stavanger ledes også de internasjonale avdelingene i gruppen. Viju har fire lokasjoner i Storbritannia, (Aberdeen, Edinburgh, Manchester og London), tre i USA, (Boston, New York og Houston), og to i Asia, (Malaysia og Singapore). I 2012 omsatte gruppen for om lag 650 millioner kroner.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Erlend Johannessen.jpg 13,85 kB (2848x4139)
Bilde - vedlegg til sak viju knut bentzen.jpg 3,54 kB (636x420)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.06.2013 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS