presseticker

Skip to main content

Steria inngår fusjonssamtaler med Sopra for å skape et større og sterkere europeisk konsulentselskap

  Publisert: 08.04.2014 09:30 - av  Henning Poulsen

– En fusjon er klart positiv for medarbeidere og kunder i Skandinavia, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Paris: Steria og Sopra inngår fusjonssamtaler for å skape et større og sterkere europeisk konsulentselskap, med bredere tjenesteportefølje, geografisk nedslagsfelt og større finansielle muskler.

Det sammenslåtte selskapet vil omsette for 3,1 milliarder euro, og vil med 36 000 ansatte bli blant de ti største konsulentselskapene i Europa.

 

Administrerende direktør i Steria Skandinavia, Kjell Rusti, sier at en fusjon er klart positiv for medarbeidere og kunder i Skandinavia.

 

– Det er snakk om en vennligsinnet fusjon av likeverdige selskaper av samme størrelse og antall ansatte, med komplementære tjenester. Resultatet er en betydelig europeisk aktør som vil være relevant for store private og offentlige virksomheter i deres digitale transformasjonsprosjekter, sier han.

 

Sterias skandinaviske organisasjon blir ikke direkte berørt, siden Sopra ikke er representert i Norge, Sverige og Danmark.

 

– Gjennom en potensiell fusjon med Sopra vil vi få tilgang til flere store referanseprosjekter innen finans-, transport- og offentlig sektor. Vi vil også få tilgang til internasjonal ekspertise som vil komme våre kunder til gode. Begge selskapene har en kultur der medarbeiderkompetanse er den viktigste ressursen. Dette blir også den viktigste pilaren i den videre strategien, sier Rusti.

 

Konsernledelsen i det sammenslåtte selskapet kommer til å ha likevekt mellom ledere fra de to selskapene i alle styrende organer. Det nye selskapet vil bli ledet av nåværende konsernsjef i Steria, Francois Enaud. Pierre Pasquier i Sopra blir styreformann i det sammenslåtte selskapet.

 

Les mer om Steria her: www.steria.com

Les mer om Sopra her: www.sopra.com

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

Bildetekst:

– En fusjon er klart positiv for medarbeidere og kunder i Skandinavia, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

FAKTABOKS:

Dette er Steria:

Steria er et internasjonalt konsulentselskap med 20 000 medarbeidere i 16 land som jobber med forretnings- og it rådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. I Norge sørger nær 1000 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Steria leverer tjenester til mange av Norges største virksomheter, deriblant, Avinor, Canal Digital, Det norske oljeselskap, DNB, Flytoget, Forsvaret, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger Uten Grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens Pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak _MG_2880 copy.jpg B (3888x2592)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.04.2014 09:30
Teknisk løsning ZEVS AS