presseticker

Skip to main content

Steria får regjeringskontrakt til 10 milliarder

  Publisert: 13.11.2013 07:00 - av  Henning Poulsen

– Når offentlige foretak deler tjenester slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Steria har vunnet en gigantkontrakt med departementet til Storbritannias statsminister David Cameron. Avtalen har potensiell verdi på omkring 10 milliarder kroner over 10 år, og skal gi store innsparinger gjennom samordning og effektivisering av regjeringens administrasjon.

– Dette er én av de største og viktigste kontraktene Steria har vunnet gjennom historien. Avtalen representerer dessuten en milepæl i arbeidet med å strømlinjeforme regjeringsapparatet i Storbritannia. Modernisering av offentlig sektor er et høyaktuelt tema, og jeg tror mange lands regjeringssjefer kommer til å følge samarbeidet med argusøyne, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge.

 

Sammen med den britiske regjeringen har Steria opprettet et fellesforetak, Shared Services Collected Ltd. Her eier Steria 75 prosent, mens regjeringen eier resten. Første oppgave blir å levere delte tjenester innen finans, HR og anskaffelser til Arbeids- og pensjonsdepartementet, Mat-, miljø- og distriktsdepartementet og den britiske miljøetaten. På sikt kan mange flere departementer og etater bli omfattet.

 

Store innsparinger

 

Kjell Rusti forteller at Steria allerede har lang erfaring med tilsvarende samarbeidsavtaler. I 2005 tegnet det britiske helsedepartementet en avtale med Steria for å samordne lønns- og regnskapstjenester i helseforetakene. Siden den gang har 100 helseforetak kjøpt tjenester av fellesforetaket NHS SBS.

 

– Det er bare naturlig at offentlige foretak deler visse tjenester. Da slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Rusti.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

– Når offentlige foretak deler tjenester slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak _MG_2880 copy.jpg 3,72 MB (3888x2592)
Bilde - vedlegg til sak _MG_2916 copy.jpg 4,92 MB (2592x3888)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.11.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS