presseticker

Skip to main content

Sopra Steria vinner stor applikasjonsavtale med Statens vegvesen

  Publisert: 25.08.2017 09:15 - av  Henning Poulsen

SAMLER AVTALENE. IKT-direktør i Statens vegvesen, Lars B. Kalfoss (t.h.), skriver kontrakt med administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria om utvikling og forvaltning av åtte applikasjoner. Foto: Sopra Steria

Oslo: Statens vegvesen velger konsulentselskapet Sopra Steria for forvaltning og utvikling av åtte applikasjoner knyttet til førerkortet.

– Samfunnet og brukerne våre forlanger raskere og bedre løsninger. Derfor har vi samlet alle førerkortapplikasjonene våre i én trafikantportefølje som Sopra Steria nå skal håndtere. Vi forventer en betydelig effektiviseringsgevinst som følge av dette grepet, sier Benny Andreassen, prosjekteier i Statens vegvesen.

 

Trafikantporteføljen er en av de største enkeltporteføljene til Statens vegvesen. Applikasjonene dekker hele livsløpet til norske bilførere, fra kjøretrening og prøver til fornying av førerkortet. Systemene brukes på 72 trafikkstasjoner over hele landet, og deler også informasjon med tilsvarende systemer i andre europeiske land.

 

Hard konkurranse

Andreassen forteller at Sopra Steria leverte det totalt sett beste tilbudet i hard konkurranse med tre andre prekvalifiserte selskaper. Sopra Steria ble rangert høyest på både løsningsbeskrivelse, kompetanse og pris.

 

– Sopra Steria er en solid og betydelig samarbeidspartner som gjennom mange år har opparbeidet stor innsikt i våre fagområder. Selskapet har utviklet flere av systemene vi benytter i dag, sier han.

 

Et stort ansvar

Administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria kaller avtalen med Statens vegvesen prestisjefylt og attraktiv.

 

– En samlet trafikantportefølje gir klare stordriftsfordeler for Statens vegvesen, samtidig som vi får mulighet til å jobbe tettere opp mot kunden. Statens vegvesen har gitt oss et stort ansvar, og vi gleder oss til å gå i gang med arbeidet, sier han.

 

Kontrakten varer i fire år, med mulighet for inntil to års fornyelse.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

SAMLER AVTALENE. IKT-direktør i Statens vegvesen, Lars B. Kalfoss (t.h.), skriver kontrakt med administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria om utvikling og forvaltning av åtte applikasjoner. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på 3,7 milliarder euro i 2016.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.08.2017 09:15
Teknisk løsning ZEVS AS