presseticker

Skip to main content

Sopra Steria styrker ledelsen med IT-topp Torbjørn Larsen

  Publisert: 11.08.2020 07:31 -

ERFAREN TEKNOLOGILEDER. Torbjørn Larsen har mer enn 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning. Nå skal han lede arbeidet med digital forretningsutvikling i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

Erfarne Torbjørn Larsen vil lede arbeide med digital forretningsutvikling hos Sopra Sterias kunder og går inn i konsulentselskapets skandinaviske konsernledelse. Larsen mener konsulentbransjen må gjenoppfinne seg selv før den kan hjelpe til med å forandre verden.

– Bransjen må gjenoppfinne seg selv for å kunne være en positiv drivkraft for digital transformasjon og utvikling av virksomhetene vi jobber for. Vi skal ut på en svært spennende endringsreise, sier Torbjørn Larsen.

 

Viktig kompetanse inn i toppledelsen
Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, er svært glad for å få Torbjørn Larsen med på laget.

 

– Torbjørn er en av landets mest erfarne teknologiledere, med erfaring fra både privat og offentlig sektor. Han er en sterk og tydelig person og innovatør som har satt sine klare spor i norsk samfunnsliv. Hos oss skal han hjelpe våre kunders toppledere med å forstå hva digital transformasjon betyr for dem og bistå dem på deres endringsreise. Han blir sentral i vår utvikling til å bli den foretrukne partneren for store norske virksomheter og den beste arbeidsplassen for konsulenter, sier Rusti.

 

Og legger til:

– Torbjørn har evnen til å utvikle kompetente og bærekraftige organisasjoner. Hans lidenskap og engasjement kommer til å være til stor nytte for våre kunder og for oss. Sopra Steria skal være en pådriver for digitaliseringen av Norge, og Torbjørn vil bidra til å sette innovasjon og verdi i sentrum for alt vi gjør. Vi er derfor svært glade for at han blir vår nye direktør for digital transformasjon.

 

Torbjørn Larsen har bakgrunn fra programvareindustrien og har 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning i privat og offentlig sektor Han kommer fra rollen som Chief Transformation Officer i Mestergruppen, og har tidligere blant annet vært IT-direktør i NAV, Vice President IT i Cisco, CIO i TANDBERG og assisterende direktør ved OsloMet. Larsen er utdannet Master of Science fra NTNU i Trondheim og har også en Master in Technology Management fra NTNU/MIT.

 

Brytningstid

Larsen påpeker at verden står midt i en brytningstid.

 

– Jeg har to snart voksne barn på vei ut i en verden, som virkelig har vist seg fra sin uforutsigbare side de siste årene. Jeg pleier å si til dem at det som tok oss hit ikke er det som tar oss videre, sier Larsen.

 

Han mener Norge har en unik mulighet til å vise verden hvordan et digitalisert velferdssamfunn ser ut:

 

– Vi har tradisjonene, de finansielle ressursene, digitalt kompetente innbyggere og politikere, og en offentlig sektor med stor tillit i befolkningen, sier Larsen.

 

Han understreker at digital transformasjon ikke er et IT-prosjekt, men et organisasjonsutviklingsprosjekt, der virksomheter i privat og offentlig sektor må settes i stand til å ta ansvar for egen skjebne. Larsen mener at Sopra Steria har en unik mulighet til å ta en ledende posisjon som en kompetent og anerkjent pådriver for omstilling i norsk samfunns- og arbeidsliv, ikke minst i offentlig sektor.

– Mitt ønske er at Sopra Steria skal være gjenkjent som en strategisk utviklingspartner som setter kundesuksess og brukerverdi i sentrum for alt vi gjør. Det innebærer å hjelpe virksomheter til å forstå hva digital transformasjon betyr for dem og den bransjen de er en del av. Hvordan utvikler markeder og kundenes behov og preferanser seg i møte med digitalisering? Hvordan skaper og leverer virksomheten verdi for målgruppene sine på kort og lengre sikt? Hva skal virksomhetene gjøre selv og hva skal de få hjelp av andre til å gjøre, sier han.

 

Mening og lidenskap

To ting Larsen ikke kan leve uten, er mening og lidenskap.

 

– Jeg må oppleve at jobben min gir mening og er verdifull for andre mennesker. Å bidra med digitaliseringen av Norge gir meg begge deler. Lidenskap skaper engasjement, og engasjement smitter og skaper bevegelse, og uten bevegelse står verden stille, sier han.

 

Imponert over kulturen

Nå ser han frem til å ta med erfaringene sine til Sopra Steria:

 

– Som kunde har jeg erfart at det jobber utrolig mange hyggelig og smarte mennesker i Sopra Steria. Vi deler mange tanker om hva som kreves i omstillingene av det norske samfunnet. Jeg gleder meg derfor veldig til å bli en del av dette ambisiøse og dedikerte kompetansemiljøet, sier Larsen.

 

Han er imponert over at Sopra Steria har klart å bevare selskapskulturen sin med en kjerne av kompetansedeling og tillit, gjennom flere år med betydelig vekst.

 

– Det sier noe om kulturen og lederskapet internt, og det var en viktig faktor for at jeg har valgt å fortsette karrieren min der, sier Larsen.

 

Evangelist for digital transformasjon

Larsen går til en sammensatt rolle med å være en «evangelist» for digitalisering og hjelpe ledergrupper med å ta de riktige skritt når de skal utvikle sin virksomhet. I tillegg vil også Larsen ha en sentral rolle i å utvikle Sopra Steria videre.

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

 

Bildetekst:

ERFAREN TEKNOLOGILEDER. Torbjørn Larsen har mer enn 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning. Nå skal han lede arbeidet med digital forretningsutvikling i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste tre årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap.

 

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

 

Sopra Steria har 46 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på € 4,4 milliarder i 2019. I Norge sørger nesten 2000 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2019.

 

The world is how we shape it.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Torbjørn_Portretter med.jpg 925,69 kB (3000x1999)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.08.2020 07:31
Teknisk løsning ZEVS AS