presseticker

Skip to main content

Sopra Steria skal koble oppstartsbedrifter med store kunder

  Publisert: 25.09.2018 07:00 - av  Henning Poulsen

VINN-VINN. – Store teknologikunder får tilgang til banebrytende teknologi fra innovative, små leverandører, mens gründerbedriftene får en døråpner til store virksomheter i inn- og utland. Dette er noe alle vil tjene på, sier Tobias Studer Andersson, som leder Scale up-programmet i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

OM BORD. Convertelligence, her ved medgründer Arash Saidi, er blant de første oppstartsbedriftene som er med i Scale up-programmet. Foto: Kristin Jacobsen/Studio Oscar

Oslo: Et helt nytt konsept i regi av konsulentselskapet Sopra Steria skal være et brohode mellom nye, norske innovasjonsbedrifter og noen av de største teknologikjøperne i Norge, Tyskland og Storbritannia.

Det ambisiøse konseptet «Sopra Steria Scale up» blir lansert under Oslo Innovation Week tirsdag 25. september.

 

– Vi ønsker å gjøre oppstartsteknologi tilgjengelig for store virksomheter i både privat og offentlig sektor. Store teknologikunder skal få tilgang til banebrytende teknologi fra innovative, små leverandører, mens gründerbedriftene får en døråpner til store virksomheter i inn- og utland. Dette er noe alle vil tjene på, sier Tobias Studer Andersson, som leder Scale up-programmet i Sopra Steria.

 

Snakker forskjellige språk

Han forteller at store selskaper gjerne synes det er vanskelig å samarbeide med små aktører, og ofte er det også vice versa.

 

– En teknologigründer og en IT-direktør fra en stor virksomhet snakker ofte forskjellige språk. Det kan bli et kulturkrasj. Vi skal være en innovasjonspartner og garantist for et godt og ryddig samarbeid. Gjennom vår posisjon som et stort, internasjonalt konsulentselskap skal vi bruke vår markedsposisjon til å sørge for at ny, innovativ teknologi som kan løse forretningsutfordringer blir introdusert til store organisasjoner, sier Studer Andersson.

 

NAV med

Blant Sopra Steria-kundene som skal prøve ut programmet i høst finner vi NAV.

Anne-Louise Nore, leder for familieytelser i Arbeids- og velferdsdirektoratet, forteller at det sikkert finnes mye spennende teknologi hos mindre leverandører, men at denne ofte er utilgjengelig for store organisasjoner.

 

– For en liten innovasjonsbedrift er det nok vanskelig å jobbe med en såpass stor kunde som NAV. Et vellykket samarbeid må bygge på en felles forståelse, ikke minst når det kommer til kompleksitet. Derfor virker samarbeidsmodellen som Sopra Steria har lansert, der oppstartsteknologi kan fases inn i eksisterende rammeavtaler, veldig lovende, sier Nore

 

Søker flere gründerbedrifter

Det er gratis for oppstartsbedrifter å bli med i Scale up-programmet, og Sopra Steria har utviklet en rekke tjenester for å hjelpe små leverandører med å vokse seg større. Blant annet tilbys bistand med lokaler, markedsføring, rekruttering, nettverksvirksomhet samt veiledning og mentoring.

 

Sopra Steria søker nå etter passende oppstartsbedrifter som kan løse konkrete behov og utfordringer hos konsulentselskapets kunder. De første samarbeidspartnerne er allerede på plass. Én av disse er Convertelligence, som spesialiserer seg på chatbots og maskinlæring. Den oslobaserte virksomheten har allerede levert på flere Sopra Steria-prosjekter, deriblant hos Skatteetaten.

 

– Med Sopra Steria på laget får vi lang erfaring med ekspertise i anbudsbesvarelser, tilbudsskriving, oppdragsstyring og mye annet. Dette er kompetanse som vi naturligvis ikke har tillagt oss ennå. For to år siden var vi bare to ansatte, nå er vi 35. Det å komme inn på riktig nivå i store virksomheter er særdeles viktig for oss, sier Arash Saidi, en av gründerne bak Convertelligence.

 

Mer enn en kaffeprat

Tobias Studer Andersson forteller at et typisk Scale up-prosjekt initieres ved at en Sopra Steria-kunde legger inn en prosjektbeskrivelse på programmets nettside. Oppstartsvirksomheter som allerede er validert av Sopra Steria kan melde seg på de prosjektene som er aktuelle for dem. Deretter blir det gjennomført intervjuer mellom partene, før oppdraget kan sette i gang.

 

– I forkant samlet vi inn mye informasjon fra en rekke oppstartsselskaper, og dette danner grunnlag for hvordan Sopra Steria Scale up er utformet. Blant annet er gründerne veldig opptatt av at dette må være noe mer enn bare enda en hyggelig kaffeprat, og at det må lede til faktiske oppdrag. De er også opptatt av at immaterielle rettigheter blir ivaretatt, noe som ligger i hjertet av Scale up-konseptet, sier Studer Andersson.

 

Norsk eierskap

Det er Sopra Steria i Norge som leder Scale up-programmet, med Sopra Steria i Tyskland og Storbritannia som partnere. På sikt kan de 20 resterende landene i gruppen koble seg på.

 

Morgan Korchia, leder for digital innovasjon ved Sopra Sterias London-kontor, gleder seg til teknologien fra spennende norske gründerselskaper blir tilgjengelig for større britiske virksomheter. Samtidig blir teknologien til banebrytende britiske oppstartsbedrifter tilgjengelig for norske kunder.

 

– Vi ønsker å forandre etablerte spilleregler ved å danne et økosystem der innkjøpere og innovatører kommer sammen. Med Sopra Steria Scale up åpner vi dørene mellom Norge, Storbritannia og Tyskland. På den måten får de beste oppstartsbedriftene innpass i større markeder, mens store prosjekter og virksomheter enklere får tak i helt ny teknologi, sier han.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* Sopra Steria, Head of Scale up, Tobias Studer Andersson, mobil 413 73 214

 

 

Bildetekster:

VINN-VINN. – Store teknologikunder får tilgang til banebrytende teknologi fra innovative, små leverandører, mens gründerbedriftene får en døråpner til store virksomheter i inn- og utland. Dette er noe alle vil tjene på, sier Tobias Studer Andersson, som leder Scale up-programmet i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

OM BORD. Convertelligence, her ved medgründer Arash Saidi, er blant de første oppstartsbedriftene som er med i Scale up-programmet. Foto: Kristin Jacobsen/Studio Oscar

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.09.2018 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS