presseticker

Skip to main content

Sopra Steria selger svensk IT-driftsavdeling til TeleComputing

  Publisert: 05.05.2015 09:00 - av  Henning Poulsen

SATSER PÅ RÅDGIVNING I SVERIGE – Ved å levere skandinavisk drift fra Norge kan vi konsentrere oss om å bygge opp en slagkraftig konsulentorganisasjon i Sverige, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria selger sin IT-driftsavdeling i Sverige, for å satse videre som et rendyrket konsulentselskap. Heretter skal skandinavisk drift organiseres fra Norge.

– Salget av vår IT-driftsavdeling gjør at vi kan konsentrere oss om å bygge opp en slagkraftig konsulentorganisasjon i Sverige. Dette vil være et viktig ledd i vår skandinaviske satsing fremover. Sverige er et stort og viktig marked for oss, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, og fortsetter:

 

– Fokuset til Sopra Steria blir fremover å tilby rådgivningstjenester innen Business Consulting, infrastrukturrådgivning, systemutvikling og integrasjon.

 

Vennligsinnet overtakelse

1. mai kjøpte TeleComputing den svenske IT-driftsavdeling til Sopra Steria. Samtlige kunder får videreført sine avtaler og alle de 27 medarbeiderne beholder jobbene sine.

 

– Dette er en vennligsinnet overtagelse hvor TeleComputing tar over våre driftskunder, ansatte og leverandører. Vi er sikre på at kundene vil bli ivaretatt på en meget god måte, sier Rusti.

 

Han forteller at salget følger Sopra Sterias nye strategi om å levere driftstjenester på tvers av Skandinavia fra Norge.

 

– Ved å samle driftsorganisasjonen i Norge skaper vi et sterkere miljø, noe som gjør oss i stand til å levere bedre og mer konkurransedyktige tjenester, sier Rusti.

 

Tar imot nye kolleger

Sven Tore Kaasa, administrerende direktør i TeleComputing AS og konstituert konsernsjef i TeleComputing Sweden AB, sier at de er svært fornøyde med avtalen:

 

– Vi synes at det er en veldig god match mellom behovene til Sopra Sterias driftskunder og hva vi kan levere, sier han.

 

Han påpeker at TeleComputing vil være i stand til å levere de samme IT-tjenestene til kundene og de vil kunne oppfylle alle eksisterende kontrakter.

 

– Vi tar med glede imot nye dyktige og erfarne kolleger fra Sopra Steria til vårt team, sier Kaasa.

 

 

Bildetekst:

SATSER PÅ RÅDGIVNING I SVERIGE – Ved å levere skandinavisk drift fra Norge kan vi konsentrere oss om å bygge opp en slagkraftig konsulentorganisasjon i Sverige, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Marketing and Communication Director Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

 

Faktabokser

Om Sopra Steria

Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia, og kjenner en rekke bransjer fra innsiden. Selskapet har 36 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 28 milliarder kroner i 2014.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

 

 

Om TeleComputing

TeleComputing er en ledende tilbyder av skytjenester, sentraliserte IT-driftsløsninger og IT-outsourcing på det nordiske SMB markedet. Datterselskapet Kentor er systemintegratører som tilbyr kvalifiserte bransje- og virksomhetsspesialister, systemutvikling og IT-rådgivning. TeleComputing konsernet har ca. 800 ansatte på 7 lokasjoner i 3 land og 800 bedriftskunder i Norden.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Kjell Rusti 2015.jpg 9,64 kB (5760x3840)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 05.05.2015 09:00
Teknisk løsning ZEVS AS