presseticker

Skip to main content

Sopra Steria er klimaleder for andre år på rad

  Publisert: 12.03.2019 12:11 - av  Henning Poulsen

MOTTOK PRIS. Sopra Steria-lederne Xavier Hürstel og Siva Niranjan tok imot CDP-prisen på rådhuset i Brüssel i slutten av februar.

Konsulentselskapet Sopra Steria har for andre år på rad kommet med på klimatopplisten til den grønne stiftelsen Carbon Disclosure Project (CDP).

Konsulentselskapet Sopra Steria har for andre år på rad kommet med på klimatopplisten til den grønne stiftelsen Carbon Disclosure Project (CDP).

 

Hvert år kontrollerer britiske CDP klimaregnskapet til tusenvis av bedrifter. Disse rangeres fra toppkarakter A til bunnkarakter F etter hvor godt de jobber med klimaforandringer, avskoging og vannsikkerhet.

 

– Vi er stolte over å beholde vår toppkarakter i CDP-rangeringen for vårt arbeid mot klimaendringer. Målet vårt er å oppnå netto nullutslipp av klimagasser både for oss selv og kundene våre, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia.

Sopra Steria mottok pris for sin A-karakter under CDP Europe Awards i Brüssels rådhus i slutten av februar.

 

Allerede i 2017 var mer enn tre fjerdedeler av selskapets globale elektrisitetsforbruk dekket av fornybare kilder. Alle Sopra Sterias kontorer, datasentre og forretningsreiser har CarbonNeutral-sertifisering.

 

– Må ha med næringslivet

Leder for CDP, Paul Simpson, gleder seg over at Sopra Steria nok en gang fikk toppkarakter i stiftelsens klimagjennomgang.

 

– Dersom vi skal oppnå klimamålene som er satt i Parisavtalen, haster det med å skalere opp miljøsatsingen i alle deler av samfunnet. Det er spesielt viktig å få bedrifter over hele verden med på å kutte i utslippene. De som får toppkarakter hos oss leverer en viktig innsats for en mer bærekraftig fremtid, sier han.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak CDP klima.jpg 1,61 MB (4898x3266)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.03.2019 12:11
Teknisk løsning ZEVS AS